2018. szeptember 20. csütörtök

Azután így beszélt az ÚR Mózeshez: Mondd meg Áronnak és fiainak: Így áldjátok meg Izráel fiait, ezt mondjátok nekik: Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet! Így szóljanak nevemben Izráel fiaihoz, és én megáldom őket.

4Móz 6,22-27.

NAPI ÁLDÁSOK

Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel! Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve Krisztussal együtt Istenben. (Kol 3,2-3)

A rákbetegségem kezelése közben gyakran számoltam a napokat: még huszonöt nap a sugárkezelésből, már csak kettő a kemoterápiából. Ebben a nehéz időszakban családunkat sokszor meglepték jókívánságokat tartalmazó üdvözlőlapokkal és étellel a gyülekezetünk tagjai és barátaink. Sajnos, nem mindig láttam meg ezekben az ajándékokban Isten áldását. Azt gondoltam, hogy csak akkor tarthatom magam áldottnak, ha végre befejeződnek a kezelések, és minden visszatér a normális kerékvágásba. Most már látom, hogy amikor csak a jövőre koncentráltam, elmulasztottam észrevenni az áldást naponként.
Keresztényként tudhatjuk, hogy életünk "el van rejtve Istenben". Az élet nem tökéletes, de amikor Jézus újra eljön, újjá lesz minden, és minden könnyet letöröl a szemekről. Isten azt ígéri, hogy egy csodálatos napon minden világossá válik számunkra, amit most még nehéz megértenünk. A jövendő reménysége mellett a mai igeszakasz arra emlékeztet, hogy már "meghaltunk". Isten már feltámasztott bennünket egy új életre Krisztussal, így mindennap érezhetjük az ő áldásait. Keresztényként nemcsak egy csodás jövőt várhatunk, hanem ígéretet kaptunk egy új és bővelkedő életre a jelenben is (Jn 10,10).

Imádság: Kegyelmes Istenünk, emlékeztess a mai áldásaidra, és erősíts a holnapra szóló ígéret reménységére! Ámen.

A jövő miatti aggódás helyett Istent dicsérem áldásaiért.
Geoffrey L. Snook (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A DAGANATOS BETEGSÉGEK KEZELTJEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek