2018. szeptember 21. péntek

"Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. Ugyanígy az is, aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt. Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét. Hosszú idő múlva aztán megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. Eljött az, aki az öt talentumot kapta, odavitte a másik öt talentumot, és így szólt: Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem. Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! Odament az is, aki a két talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, két talentumot adtál át nekem: nézd, másik két talentumot nyertem. Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! Odament hozzá az is, aki az egy talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, tudtam, hogy kérlelhetetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és onnan is gyűjtesz, ahová nem szórtál. Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied. Ura így válaszolt neki: Te, gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam? Ezért el kellett volna vinned a pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamattal kaptam volna vissza azt, ami az enyém. Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van! Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás."

Mt 25,14-30.

SOKFÉLE ÚT

Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. (1Kor 12,5-6)

Már régóta részt akartam venni a gyülekezeti szolgálatban, de nem tudtam, mit csinálhatnék. Nincs jó énekhangom, és nem tudok hangszeren játszani. Nem hiszem, hogy jó gondnok lennék. Nincs adottságom a bibliamagyarázathoz sem. Azon gondolkoztam, hogyan szolgálhatnék?
2016 januárjában éreztem, hogy Isten szól a szívemhez: "Lina, írhatnál cikkeket a heti gyülekezeti hírlevélbe!" Habozás nélkül elkezdtem cikkeket írni, és rendszeresen beküldtem őket. 2016 márciusától kezdve néhány cikkemet kinyomtatták. Pár barátom elmondta, milyen sok áldást jelentett nekik az írásom. Megköszöntem Istennek ezt a szolgálati lehetőséget.
Szolgálni nem csak a templomban lehet. Istennek sokféle útja van számunkra, amiken keresztül szolgálhatunk - gondoskodhatunk árvákról, idős emberekről, özvegyekről, valakiről, aki szükségben van. Meghallgathatjuk az embereket. Ha teljes szívvel szolgáljuk Istent, úgy fogunk ragyogni, mint csillagok a világban. Végül pedig felhangzik a Király szava: "Jól van, jó és hű szolgám!" (Mt 25,21).

Imádság: Istenünk, nyisd meg szemünket és szívünket meglátni a lehetőségeket, hogy másoknak szolgáljunk! Ámen.

Istent nem az érdekli, milyen nagy a szolgálatom, de az igen, hogy mennyire őszinte.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK ÚJ UTAKÉRT ISTEN SZOLGÁLATÁBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek