2018. szeptember 22. szombat

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,7-10.

ELUTASÍTÁS

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. (Gal 6,9)

Kaptam egy sokkoló e-mail üzenetet. A magazinkiadó elutasította a beküldött áhítatomat. Nagyon sok időt fordítottam erre az írásra, és hittem a szavakban. Próbáltam belegondolni a szerkesztők szemszögébe, hogy milyen kihívást jelenthet döntést hozni nekik, mikor naponta számtalan írást olvasnak.
Néha elcsüggedek írás közben. Arra gondolok, minek folytassam? De aztán visszaemlékszem a fenti igeversre. A feladás annak a jele, hogy nem akarunk engedni az Úr vezetésének. Lehet, hogy Isten ezekkel a szavakkal biztat: "A Sionra egy követ teszek le alapul, szilárd követ, drága sarokkövet alapul. Aki hisz, az nem menekül el!" (Ézs 28,16). Miközben az elutasítás lehet, hogy megtöri a bizalmamat a sarokkőben, a bukás lehetőséget ad arra, hogy tanuljak.
Azokon a kiábrándító napokon, mikor az elutasítás kihívásával szembenézünk, nem kell, hogy pánikba essünk. Ehelyett bízhatunk Istenben, a biztos alapban, akiben olyan erőre találunk, ami az elutasítás fullánkján is továbbvezet.

Imádság: Mennyei Atyánk, mikor az elutasítás kellemetlenségével kell szembenéznünk, segíts, hogy visszatérjünk a biztos alaphoz! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként..." (Lk 11,2-4) Ámen.

Az elutasítás egy lehetőség arra, hogy újjáépítsem az Istenbe vetett bizalmamat.
Bill Pike (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek