2018. szeptember 22. szombat

Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,7-10.

ELUTASÍTÁS

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. (Gal 6,9)

Kaptam egy sokkoló e-mail üzenetet. A magazinkiadó elutasította a beküldött áhítatomat. Nagyon sok időt fordítottam erre az írásra, és hittem a szavakban. Próbáltam belegondolni a szerkesztők szemszögébe, hogy milyen kihívást jelenthet döntést hozni nekik, mikor naponta számtalan írást olvasnak.
Néha elcsüggedek írás közben. Arra gondolok, minek folytassam? De aztán visszaemlékszem a fenti igeversre. A feladás annak a jele, hogy nem akarunk engedni az Úr vezetésének. Lehet, hogy Isten ezekkel a szavakkal biztat: "A Sionra egy követ teszek le alapul, szilárd követ, drága sarokkövet alapul. Aki hisz, az nem menekül el!" (Ézs 28,16). Miközben az elutasítás lehet, hogy megtöri a bizalmamat a sarokkőben, a bukás lehetőséget ad arra, hogy tanuljak.
Azokon a kiábrándító napokon, mikor az elutasítás kihívásával szembenézünk, nem kell, hogy pánikba essünk. Ehelyett bízhatunk Istenben, a biztos alapban, akiben olyan erőre találunk, ami az elutasítás fullánkján is továbbvezet.

Imádság: Mennyei Atyánk, mikor az elutasítás kellemetlenségével kell szembenéznünk, segíts, hogy visszatérjünk a biztos alaphoz! "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként..." (Lk 11,2-4) Ámen.

Az elutasítás egy lehetőség arra, hogy újjáépítsem az Istenbe vetett bizalmamat.
Bill Pike (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÍRÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek