2018. szeptember 25. kedd

Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, és arra nevel minket, hogy megtagadva a hitetlenséget és a világi kívánságokat, józanul, igazságosan, és kegyesen éljünk a világban, mivel várjuk a mi boldog reménységünket, a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsőségének megjelenését, aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik.

Tit 2,11-14.

FESTÉKCSEPPEK

Krisztus önmagát adta értünk, hogy megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik. (Tit 2,14)

Mikor a házam mennyezetét festettem, kölcsönkértem egy kis falétrát, ami bár öreg volt, a célnak megfelelt. Mivel a feladatra koncentráltam, órákba telt, míg észrevettem, hogy a létrát festékcseppek borítják. Néhány nagy volt, mások aprók, de a színek szivárványa alatt alig volt látható egy kis folt az eredeti fából.
Nem volt nehéz elképzelni, hogy kerülhettek rá ezek a rétegek. Valójában én magam is számos pöttyel gazdagítottam a gyűjteményt, de ez csak néhány volt az ott lévők ezreihez képest. Biztos évekbe telt, míg ilyen vastag festékcsepp-réteg rakódott le a létrára.
Festés közben rájöttem, hogy ez a kép a Krisztussal való életemhez hasonlít. Ahogyan a létra megőrizte a festések nyomait, a személyiségemen is látszik, ha a Mesterrel voltam. Remélem, hogy megértőbben és reményteljesebben tudok másokkal viselkedni, míg a cselekedeteim szelídségben és odaszántságban erősödnek. A békesség és a megbocsátás övezi a kapcsolataimat, ha megbocsátok, ahogy Jézus is megbocsátott nekem. Végtére is ő tisztít meg minket, hogy "jó cselekedetekre törekedjünk".

Imádság: Urunk, Jézus, segíts, hogy egyre inkább úgy cselekedjünk, mint te, hogy egyre többet lássanak az emberek belőled rajunk keresztül. Ámen.

Az életem visszatükrözi Krisztussal való kapcsolatomat.
Troy Dennis (Manitoba, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A FESTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek