2018. szeptember 30. vasárnap

Jézus mondja Nikodémusnak: "Aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak. Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei. Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat."

Jn 3,15-21.

RÉGI HOLMI

...aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van... (Jn 3,18)

Templomba járás, és Isten megismerése nélkül nőttem fel. Szüleim korán elváltak, apám ritkán volt velünk, 14 éves voltam, mikor meghalt. Évek múlva, harmadik gyermekemet vártam, amikor a sok régi holmi között megtaláltam apukám Bibliáját. Nézegettem az aláhúzásokat, hátha utólag jobban megismerhetem. A Jn 3,16 is alá volt húzva. A többi részbe is beleolvastam, megtudtam, ha nem hiszek Isten nevében, ítélet alatt vagyok, mert rosszat tettem. Miért is hittem volna? Régebben kértem tőle valamit, de nem tette.
Az ítélet szóra sokat gondoltam. Pontosan nem emlékeztem a szövegre, csak néhány dologra. Elkezdtem újragondolni, "átírni" a tartalmát. Arra jutottam, ítélet alatt vagyok, meg fogok halni szüléskor, vagy a fiamat veszítem el. Ezek a gondolatok hónapokig tartó gyötrődést hoztak az életembe. Éjszakánként megálmodtam valamelyikünk halálát. Majd hosszú szenvedés után mégis egészséges gyermekem született.
A kórházból hazaérve elővettem a Bibliát, és újra elolvastam a Jn 3,16-ot: "Mert úgy szerette Isten a világot..." Mintha mást olvastam volna! Nem is értettem, hogyan tudtam ezt úgy félremagyarázni saját magamnak! Hónapokig rettegtem valamitől, amiről itt szó sem volt. Mostanában újra-és újra előveszek egy igét, amit nem értek, és imában Isten elé viszem.

Imádság: Mennyei Atyám, segítsd a napi bibliatanulmányozásomat, hogy helyesen értelmezhessem igédet. Ámen.

Mit tanít nekem ma Isten?
Nagyné Pál Tünde (Felsőpakony, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁRVÁN MARADT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek