2018. november 4. vasárnap

Az ÚR pedig azt mondta: Megláttam népem nyomorúságát Egyiptomban, és meghallottam kiáltozásukat a sanyargatók miatt, mert ismerem fájdalmukat. Le is szállok, hogy kimentsem őket Egyiptom hatalmából és elvigyem őket arról a földről egy jó és tágas földre, tejjel és mézzel folyó földre: a kánaáni, a hettita, az emóri, a perizzi, a hivvi és jebúszi nép helyére. Bizony, eljutott hozzám Izráel fiainak segélykiáltása; látom is, hogy mennyire sanyargatják őket az egyiptomiak. Most azért menj! Elküldelek a fáraóhoz, vezesd ki népemet, Izráel fiait Egyiptomból! Mózes azt felelte erre az Istennek: Ki vagyok én, hogy a fáraóhoz menjek, és kihozzam Izráel fiait Egyiptomból? De Isten azt mondta: Bizony, én veled leszek. Ez lesz annak a jele, hogy én küldelek: Amikor kivezeted a népet Egyiptomból, ennél a hegynél fogjátok tisztelni az Istent. De Mózes azt felelte Istennek: Ha majd elmegyek Izráel fiaihoz, és azt mondom nekik: a ti atyáitok Istene küldött engem hozzátok, és ők megkérdezik tőlem, hogy mi a neve, akkor mit mondjak nekik? Isten ezt felelte Mózesnek: Vagyok, aki vagyok. Majd azt mondta: Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok. Még ezt is mondta Isten Mózesnek: Így szólj Izráel fiaihoz: Az ÚR, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene küldött engem hozzátok. Ez az én nevem mindörökre, és így szólítsatok meg engem nemzedékről nemzedékre!

2Móz 3,7-15.

HIBÁINK ELLENÉRE

Mózes azt felelte Istennek: Ki vagyok én, hogy elmenjek a fáraóhoz, és kivezessem Egyiptomból Izrael fiait? (2Móz 3,11)

Egyik barátom vásárolt egy felújításra szoruló házat. Miután a falakra felhelyezte a szegélyléceket, elmentem, hogy kifessem a helyiségeket. Az első feladatom volt, hogy minden résbe, repedésbe tömítőanyagot helyezzek. Mivel Dan tudta, milyen sok rést hagyott maga után, örült ennek, különösen, amikor a már készre festett falakat is meglátta.
Amikor az egyik fal munkálataival félig készen lettem, szünetet tartottam, hogy egy kicsit pihentessen a hátam. Erősen reméltem, hogy Dan nem éppen most fog bejönni, mert biztosan elküldene, hiszen még sok munka volt hátra. Közben a saját életemre gondoltam: nemrég váltam el, a hitelkártyáim vásárlási kereteit sorra kimerítettem, átéltem a fizetésképtelenséget is. Istennek bizony már rég el kellett volna vetnie engem.
Aztán eszembe jutott, hogy Isten Mózest sem vetette el, amikor megölt egy embert. Sőt, eljött az idő, amikor kiválasztotta, hogy Izrael népét ő vezesse be az ígéret földjére. Isten Mózest, a gyilkost, szent feladat elvégzésével bízta meg, és minket is használni tud.
Múltbéli hibáink nem akadályoznak meg abban, hogy szolgáljunk Istennek. A jövő feladatai még előttünk állnak, és Isten bármelyikünket elhívhat a szent szolgálatra.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy szent feladatra hívsz el. Használj bennünket Jézus országának építésében! Ámen.

Isten ad egy második esélyt.
Wabe Webster (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK NYITOTTSÁGÉRT ISTEN SZOLGÁLATÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 November
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek