2018. november 7. szerda

Mózesnek, az ÚR szolgájának halála után ezt mondta az ÚR Józsuénak, Nún fiának, Mózes szolgájának: Az én szolgám, Mózes meghalt. Most azért indulj, kelj át itt a Jordánon, te és ez az egész nép arra a földre, amelyet én adok Izráel fiainak. Nektek adok minden helyet, ahová léptek, ahogyan megígértem Mózesnek. A pusztától és a Libánontól a nagy folyamig, az Eufrátesz folyamig, nyugat felé pedig a nagy tengerig a ti területetek lesz a hettiták egész országa. Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el. Légy erős és bátor, mert te teszed ezt a népet annak az országnak az örökösévé, amelyről megesküdtem atyáiknak, hogy nekik adom. Csak légy igen bátor és erős, őrizd meg, és tartsd meg azt a törvényt, amelyet Mózes, az én szolgám parancsolt neked. Ne térj el tőle se jobbra, se balra, hogy boldogulj mindenütt, amerre csak jársz. Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, hanem tanulmányozd éjjel-nappal, őrizd meg, és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz. Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.

Józs 1,1-9.

SENKI SEM JELENTÉKTELEN

Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr mindenütt, amerre csak jársz. (Józs, 1,9)

Nemrég érkeztem az Egyesült Államokba, és senkit sem ismertem. Egy évig egy telemarketinges cégnél dolgoztam, alacsony bérért, kezdő dolgozóként, és nehéz volt kijönni a keresetemből. Azt reméltem, csak ideiglenes lesz ez a munka, mert az, hogy naponta csak olyan ügyfelekkel beszélek, akik inzultálnak, egy jelentéktelen személy érzetét keltették bennem.
Egyik délután azután, ahogy egy szokásos hívást kezdeményeztem, a hölgy, aki felvette, sírva kérte, hogy hívjam neki a segélyhívó 911-es számot, mert családi erőszak áldozata lett. Azonnal tárcsáztam, és megadtam a kezelőnek az asszony elérhetőségét. Ezután felálltam a helyemről néhány percre, hogy rendezzem a gondolataimat és megnyugodjak. Isten segítségét kértem, és imádkoztam az asszonyért.
Ekkor ráeszméltem, hogy bárhol vagyunk, Isten mindnyájunkat tud használni. Mivel ott voltam a "jelentéktelen" helyemen, a szükségben lévő asszony megkaphatta a segítséget. Megtanultam, hogy senki sem jelentéktelen, amikor Istennek szolgál, és segít egy szomszédjának, vagy egy idegennek.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, ragyogtasd fel világosságodat rajtunk, amikor keressük akaratodat, és azt, hogyan segíthetünk a szükségben lévőknek! Ámen.

Isten szemében senki sem jelentéktelen.
Zully Taborda (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDI ERŐSZAK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek