2018. november 11. vasárnap

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:
mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel,
hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult;

Fil 2,1-7.

A NYÁR EGY HETE

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál. (Fil 2,3)

A nyári szünetre még néhány héttel előtte is úgy tekintettem, mint ami a szórakozás és pihenés nagy lehetősége. Készen álltam, hogy belevessem magam. Édesanyámnak azonban más terve volt. Megkérdezésem nélkül felírt segítőnek egy hetes gyermek bibliaiskolában. Az első reakcióm frusztráció és düh volt. Úgy éreztem, hogy tönkretették a csodálatos nyaramat és terveimet. Vitatkoztam egy ideig, de semmi sem változott.
Amikor elérkezett az a hét, korán felkeltem, és szomorúan mentem a gyülekezetbe. Arra gondoltam, hogy milyen sokáig aludhattam volna, és mi mindent csinálhattam volna. De megváltozott a hozzáállásom attól a pillanattól, hogy találkoztam a gyerekekkel. Rájöttem, hogy egy nagyobb cél érdekében vagyok itt. Látva őket Isten csodáiról énekelni és bibliai feladatokat megoldani, rájöttem, hogy Isten arra használ engem és ajándékaimat, hogy a gyerekek hitének megerősödését szolgáljam.
Pál szavai a Fil 2,1-7-ben segítettek meglátnom, hogyha önző módon cselekszem, semmilyen pozitív hatást nem gyakorolhattam volna a keresztény közösségre. Mivel vállaltam, hogy teljesítem feladatom, mint Isten szolgája, képes voltam hatást gyakorolni a körülöttem lévő gyerekek életére. Jobban nem is tölthettem volna ezt a hetet.

Imádság: Urunk, segíts, hogy hálásak legyünk áldásaidért és ajándékaidért, és másokért használjuk azokat. Ámen.

Használjuk mások szolgálatára, amit Istentől kaptunk!
Matthew Hammes (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK SZOLGÁLATI LEHETŐSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 November
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek