2018. november 13. kedd

Amikor pedig megtudta Jézus, hogy a farizeusok meghallották, hogy ő több tanítványt szerez és keresztel, mint János - bár maga Jézus nem keresztelt, hanem a tanítványai - , elhagyta Júdeát, és elment ismét Galileába. Samárián kellett pedig átmennie, és így jutott el Samária egyik városához, amelynek Sikár volt a neve. Ez közel volt ahhoz a birtokhoz, amelyet Jákób adott fiának, Józsefnek. Ott volt Jákób forrása. Jézus akkor az úttól elfáradva leült a forrásnál; az idő délfelé járt. Egy samáriai asszony jött vizet meríteni. Jézus így szólt hozzá: "Adj innom!" Tanítványai ugyanis elmentek a városba, hogy ennivalót vegyenek. A samáriai asszony ezt mondta: "Hogyan? Te zsidó létedre tőlem kérsz inni, mikor én samáriai vagyok?" Mert a zsidók nem érintkeztek a samáriaiakkal. Jézus így válaszolt: "Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." Az asszony így szólt hozzá: "Uram, merítő edényed sincs, a kút is mély: honnan vennéd az élő vizet? Talán nagyobb vagy te atyánknál, Jákóbnál, aki ezt a kutat adta nekünk, és aki maga is ebből ivott, sőt fiai és jószágai is?" Jézus így válaszolt neki: "Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." Az asszony erre ezt mondta: "Uram, add nekem azt a vizet, hogy ne szomjazzam meg, és ne kelljen idejárnom meríteni." Jézus így szólt hozzá: "Menj el, hívd a férjedet, és jöjj vissza!" Az asszony így válaszolt: "Nincs férjem." Jézus erre ezt mondta: "Jól mondtad, hogy férjed nincs, mert öt férjed volt, és akivel most élsz, nem férjed: ebben igazat mondtál." Az asszony ekkor így felelt: "Uram, látom, hogy próféta vagy. A mi atyáink ezen a hegyen imádták az Istent, ti pedig azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, ahol Istent imádni kell." Jézus így válaszolt: "Higgy nekem asszony, hogy eljön az óra, amikor nem is ezen a hegyen, nem is Jeruzsálemben imádjátok az Atyát. Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidók közül támad. De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk." Az asszony így felelt: "Tudom, hogy eljön a Messiás, akit Krisztusnak neveznek, és amikor eljön, kijelent nekünk mindent." Jézus ezt mondta neki: "Én vagyok az, aki veled beszélek."
Abból a városból pedig a samáriaiak közül sokan hittek benne az asszony szava miatt, aki így tanúskodott: "Megmondott nekem mindent, amit tettem." Amikor tehát a samáriaiak Jézushoz értek, kérték őt, hogy maradjon náluk. És ott maradt két napig. Az ő szavának sokkal többen hittek, az asszonynak pedig meg is mondták: "Már nem a te beszédedért hiszünk, hanem mert magunk hallottuk és tudjuk, hogy valóban ő a világ üdvözítője."

Jn 4,1-26.39-42.

FONTOS SZAVAK

Abból a városból pedig a samáriaiak közül sokan hittek benne az asszony szava miatt, aki így tanúskodott: Megmondott nekem mindent, amit tettem. (Jn 4,39)

Egyszer egy házaspár lepett meg látogatásával. Valójában fogalmam sem volt, kik ők vagy miért jöttek, míg az asszony meg nem szólalt: "Lázadó tinédzser koromban fontos szavakat mondott nekem". Elmondta, hogy ezek a szavak addig-addig csengtek vissza a fülében, amíg megváltoztatták az életét. Ennek eredményeként otthagyta addigi vad barátait, és beiratkozott a főiskolára. Jézust is elfogadta személyes Megváltójának, és most boldog házasságban él.
"Azért vagyok itt, hogy kifejezzem köszönetemet" - fejezte be mondandóját.
Ennek az asszonynak a szavai arra emlékeztettek, amit a samáriai asszony mondott Jézusról, aki mindent elmondott az életéről. Ez a tapasztalat fordulópont lett az életében. Elment, hogy elmondja a falubelieknek, és sokan megtértek. Ha meggondoljuk szavainkat, akkor azok Istenhez vezethetnek másokat.

Imádság: Drága Úr Jézus, segíts, hogy olyan szavakat mondjunk, melyek telve vannak szeretettel, igazsággal és reménnyel. Ámen.

Ma bátorító szavakon keresztül osztom meg Isten szeretetét.
Charlotte Mande Ilunga (Nyugati-fok, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A TINÉDZSEREK SZÜLEIÉRT!
_________________________________________
2003 óta megjelent összes áhítata között kereshetünk a csendespercek.hu oldalon. Akár témát, akár egy bibliai igeverset vagy szerzőt kereshetünk az elmúlt 15 év áhítatai között. A szolgáltatás a http://www.csendespercek.hu/reszletes-kereses WEB oldalon érhető el, a mobil applikációban nem.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek