2018. november 14. szerda

Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket. Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban. Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet. Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem lesztek a mi Urunk Jézus ismeretében sem tétlenek, sem terméketlenek. Akiben pedig ezek nincsenek meg, az vak, rövidlátó, és elfeledkezett arról, hogy régi bűneiből megtisztult. Ezért tehát, testvéreim, igyekezzetek még jobban megerősíteni elhívatásotokat és kiválasztásotokat, mert ha ezt teszitek, nem fogtok megbotlani soha. És így dicsőségesen fogtok bemenni a mi Urunk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus örök országába.

2Pt 1,3-11.

TÜRELMESNEK LENNI

Legyetek türelmesek mindenkihez. (1Thessz 5,14)

Megint tele volt a mosdó a férjem borostájával. Próbáltam megnyugodni és emlékeztetni magam minden jó tulajdonságára. Biztos vagyok abban, hogy ő is felkapja a vizet az én apró-cseprő hibáim miatt. Lynn-nel több mint 47 éve vagyunk házasok. Ez hosszú idő az együttélés tekintetében.
Egy nap Pálnak a Thesszalonikiekhez írott utolsó szavait olvastam: "Legyetek türelmesek mindenkihez". Legközelebb ezt mondtam magamnak: "Minden alkalommal, amikor úgy ébredek, hogy a mosdókagyló tele van borostával, hálát adok Istennek valami apróságért, amit a férjem jól csinál. Mikor ezt átgondoltam, annyi hálára okot adó dolgot találtam, hogy most már áldom Istent a borostákért. Hálás vagyok Istennek, amiért Lynn-nel oszthatom meg az életem. Azt is észben tartom, hogy Lynn-nek se felejtsem elmondani, mennyire sokat jelent nekem.
Úgy döntöttem, hogy ugyanezt a módszert alkalmazom olyan emberekkel is, akik idegesítenek. Ahelyett, hogy a negatívumaikra figyelnék, valamely jó tulajdonságukra gondolok, és hálát adok Istennek azokért. Talán, ha mindnyájunkat ösztönözne, amit Pál írt, akkor a világunk is türelmesebb és szeretetteljesebb lenne.

Imádság: Drága szerető Istenünk, segíts, hogy mindenkivel türelmesek legyünk, akivel ma találkozunk! Ámen.

Ma idegeskedés helyett hálát adok Istennek.
Nancy R. Meyer (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK TÜRELEMÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek