2018. november 15. csütörtök

"Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló; de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora. Ennek ajtót nyit az ajtóőr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti. Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tőle, mert az idegenek hangját nem ismerik." Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik.

Jn 10,1-6.

ISTEN SZAVÁT HALLANI

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

A paraolimpikonok úszóedzőjeként abban a kiváltságban van részem, hogy különböző korú fogyatékkal élő úszókkal dolgozom. Nem kérdés, hogy az elmúlt 10 év alatt többet kaptam ebből a tapasztalatból, mint amennyit adtam. Úszóink területi, nemzeti és nemzetközi szinteken versenyeznek - gyakran megnyerve azokat.
Nemrég egy vak úszót készítettem fel a versenyre. Különféle megoldásokkal próbálkoztunk, hogyan segíthetnénk neki, de úgy tűnt, a legjobb, ha egy edző a medencében előtte halad, és beszél hozzá. A hangját hallva és abba az irányba úszva tudott felkészülni, és sikeresen részt venni a versenyen. A versenyen pedig egy hosszú rúdon teniszlabdát tartottunk elé a medence fala előtt, figyelmeztetve, hogy ha megérkezik, be ne üsse fejét.
Isten előttem is megy, és iránymutatást ad. Habár ennek nem vagyok mindig tudatában, biztos vagyok benn, hogy Isten mindig jelen van, és törődik velem. Amikor hallom Isten hangját, akkor gyorsabban fejlődöm, jobban érzem magam, és eredményesebb vagyok. Néha nem veszem észre a "teniszlabdát", és falakba ütközök. Ennek ellenére felemel a tudat, hogy Isten velem lesz, amikor ismét próbálkozom.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy akkor is velünk maradsz, amikor elbukunk, és újra próbálkozunk. Ámen.

Ma Isten vezetésére figyelek.
John Cruden (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A PARAOLIMPIKONOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 November
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek