2018. november 25. vasárnap

Akkor ezt mondta az ÚR Mózesnek: Majd meglátod, mit cselekszem a fáraóval, mert erős kéz kényszeríti arra, hogy elbocsássa, erős kéz kényszeríti arra, hogy elűzze őket országából. Azután beszélt az Isten Mózessel, és azt mondta neki: Én vagyok az ÚR! Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg, mint mindenható Isten, de azon a néven, hogy az ÚR, nem voltam ismert előttük. Szövetséget is kötöttem velük, hogy nekik adom Kánaán földjét, azt a földet, amelyen jövevények voltak. Meghallottam én Izráel fiainak a panaszkodását is amiatt, hogy az egyiptomiak szolgai munkára kényszerítik őket, és emlékszem szövetségemre. Ezért mondd meg Izráel fiainak: Én vagyok az ÚR, és megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától, megmentelek benneteket a szolgai munkától, és megváltalak benneteket kinyújtott karral és súlyos ítéletekkel. Népemmé fogadlak titeket, és a ti Istenetek leszek, és megtudjátok, hogy én, az ÚR vagyok a ti Istenetek, aki megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától.

2Móz 6,1-7.

SZABADSÁG!

Krisztus szabadságra szabadított meg minket... ne engedjétek magatokat újra a szolgaság igájába fogni. (Gal 5,1)

Afroamerikaiként élek az USA-ban, és a szabadságot tartom az egyik legértékesebb áldásnak. Az őseim valaha rabszolgák voltak, úgy adták-vették őket, mint az árut, úgy dolgoztatták őket, mint az állatokat, és néha még halálra is verték őket. Az őseim csak álmodoztak a szabadságról, arról, amibe én beleszülettem. Elgondolkozom, ha 200 évvel ezelőtt születek, semmit sem tehetnék azokból, amiket ma teszek. Szabad ember vagyok, és nem számít, milyen elfoglalt vagy stresszes vagyok, mindig megállok, és hálát adok ezért az erőteljes igazságért.
Szabad*. Olyan könnyedén használjuk ezt a szót, sokszor olyan ételre, amiért nem fizettünk, vagy egyet fizet, kettőt kap akcióra, mikor olyasmit kapunk, amire igazán nincs szükségünk. De ennek a szónak az erejét sohase becsüljük alá! Szabadnak születtem. Talán ezért van az, hogy mikor Isten igéje azt mondja, minden ember mindenhol az önzőség és a bűn szolgaságába született, és Jézus meghalt azért, hogy megszabadítson minket, alig tudom visszatartani a könnyeimet. Mindannyian láncot viseltünk a nyakunk körül, erőtlenek voltunk a bűnnel és a halállal szemben. És mivel Krisztus meghalt értünk, a láncok eltűntek, és szabadok vagyunk.
*Az angolban a "szabad" és az "ingyen" kifejezés ugyanaz (free).

Imádság: Jézusunk, segíts megosztani megváltásod ajándékát mindazokkal, akik még fogságban vannak. Ámen.

A bűntől és a haláltól való szabadság igazi kincs Istentől.
Gary Mitchell (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELNYOMOTTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 November
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek