2018. november 29. csütörtök

Te vagy, URam, a mécsesem, az ÚR fénysugarat ad nekem a sötétségben. Veled a rablóknak is nekirontok, ha Isten segít, a falon is átugrom. Az Isten útja tökéletes, az ÚR beszéde színigaz. Pajzsa ő mindazoknak, akik hozzá menekülnek.

2Sám 22,29-31.

ISTEN ÚTJA TÖKÉLETES

Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa ő mindazoknak, akik hozzá menekülnek. (2Sám 22,31)

Mindig is magabiztos voltam képességeimet illetően. Mikor befejeztem a középiskolát, biztos voltam benne, hogy fel fognak venni egy állami főiskolára, azonban nem volt elegendő pontszámom. Mivel a tervem nem sikerült, kíváncsi voltam, Isten törődik-e még velem. De ő nagyon bölcsen egy másik úton indított el: lehetőségem nyílt egy másik főiskolán tanulni, ahol dolgozhattam, és még közelebb is voltam a családomhoz. Ráadásul bizonyságot is tehettem Isten igéjéről.
Mikor az egyik záróvizsgámra készültem egy olyan tárgyból, amit nagyon kedveltem, rá kellett ébrednem, hogy egyedül soha nem lettem volna képes befejezni tanulmányaimat. Az újabb tanulmányi évek elmélyítették a családommal és másokkal való kapcsolatomat, és segítettek meglátni, hogy mindnyájan milyen különlegesek. Most már hálás vagyok Istennek, hogy nem úgy hallgatta meg imádságomat, ahogyan azt én akartam. Az, hogy akkor nem az én akaratom teljesült, egy jobb lehetőséget teremtett. Megértettem, hogy az Istentől kapott tehetségünket és ajándékainkat azért kaptuk, hogy tőlünk telhetően mások segítségére lehessünk.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy nem a mi kéréseink szerint cselekszel, hanem megmutatod a te utadat. Segíts rád figyelnünk és neked engedelmeskednünk! Ámen.

Ma döntéseimben hallgatni fogok az Úr szavára.
Bruna Messias Rodrigues de Souza (Minas Gerais, Brazília)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉRETTSÉGIZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek