2018. december 2. vasárnap

A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.
Te megszaporítod a népet, nagy örömöt szerzel neki. Úgy örülnek színed előtt, mint aratáskor szoktak örülni; ahogyan vigadnak, ha zsákmányt osztanak.
Mert terhes igáját, a hátát verő botot, sanyargatójának vesszejét összetöröd, mint Midján napján.
Mert minden dübörögve menetelő csizma és véráztatta köpönyeg elég, és tűz martaléka lesz.
Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!
Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek URának féltő szeretete viszi véghez ezt!

Ézs 9,1-6.

CSAK EGYSZERŰEN

A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. (Ézs 9,1)

Nemrég a bankban, sorban állás közben hallottam, hogy a pénztáros és egy ügyfél panaszkodnak egymásnak, milyen stresszes a karácsonyi időszak. Utána bementem egy boltba, ahol egy kedves ismerősöm kezdett el a karácsony miatt panaszkodni. "Annyi mindent kell elintézni, ajándékot venni, sütni-főzni, ünnepségeken részt venni. A karácsonnyal csak a baj van" - mondta. "Én szeretem a karácsonyt, főleg az adventi időszakot" - válaszoltam.
Ezalatt a négy hét alatt karácsonyi zene szól otthon és a kocsiban, az ennivalót és az ajándékokat pedig egyszerűen elintézzük. Eljárunk különböző alkalmakra, és igyekszünk másoknak segíteni, főleg azoknak, akik nehézségként élik meg ezt az időszakot. Az adventi időszakban és karácsonykor is számos lehetőséget találunk, hogy a Megváltót az otthonunkban és az életünkben köszöntsük.
Az intéznivalók mellett is örülhetünk ennek az időszaknak, ha nem bonyolítjuk túl a készülődést a legnagyobb ajándék, Jézus Krisztus születésének ünnepére.

Imádság: Úr Jézus, nyisd meg a szívünket és a szemünket, hogy átérezzük a te eljövetelednek örömét, és a karácsony valódi értelmére koncentráljunk. Ámen.

Idén adventkor a megszületett Krisztusra fogok gondolni.
Barb Sanders (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY AZ ADVENT VALÓDI ÉRTELMÉRE TUDJUNK FIGYELNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 December
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek