2018. december 8. szombat

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.

Róm 12,9-13.

IMÁDKOZHATUNK

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Keresztényként sok időt töltünk azzal, hogy megküzdjünk a bonyolult Szentírással, a vitás, ismeretlen területekkel, és próbáljuk megtalálni Isten útmutatását az életünkben. Míg ezek az erőfeszítések nagyon fontosak, időnként éppen a legkézenfekvőbb megoldásról feledkezünk meg: az imáról. Milyen gyakran tekintünk világunkra, bánkódunk magunkban a káosz miatt, szemrehányást teszünk, és elfelejtünk imádkozni! Talán teljesen reménytelennek érezzük magunkat, nem tudjuk, mit tegyünk. Időnként Isten cselekedetre hív, és félretéve mindent, a problémák megoldásán kell dolgoznunk. Máskor pedig nem tudunk mást, csak imádkozni. Gyakran mindkettőt megtehetjük.
Saját életünkben mindnyájunknak hoznunk kell döntéseket, olyanokat, amelyek bizonytalanságot vagy dühöt keltenek. Bárcsak Isten egyszerűen követhető instrukciókat adna nekünk! De hiszen a Szentírás ezt teszi. "Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban." (Fil 4,6-7) Az élet bizonytalan. De ha mindent elveszítünk is, imádkozni mindig tudunk.

Imádság: Istenünk, Urunk, erőnk és békességünk forrása, ne felejtsük el, hogy az ima közel visz hozzád! Ámen.

A zűrzavar közepette az imádság békét hoz.
Katherine Brock (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A VILÁGUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 December
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek