2018. december 24. hétfő

A hatodik hónapban pedig elküldte Isten Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe, egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó férfinak, Józsefnek volt a jegyese. A szűznek pedig Mária volt a neve. Az angyal belépve hozzá így szólt: "Üdvözlégy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van!" Mária megdöbbent ezekre a szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. Az angyal ezt mondta neki:
"Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél!
Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.
Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának mondják majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját,
ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége."
Lk. 1. Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának."

Lk 1,26-35.

ISTEN VELEM VAN

Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd - ami azt jelenti: Velünk az Isten. (Mt 1,23)

A karácsonyi készülődésemnek hirtelen vége szakadt. Kemoterápiás kezelés zavarta meg az ilyenkor szokásos ünnepi teendőim sokaságát. Ahelyett, hogy családomnak és barátaimnak a szokásos karácsonyi üdvözlőlapjaimat küldtem volna, teleírva azt a gyermekekről és a háziállatokról szóló történetekkel, csupán annyit írtam: "Rákot diagnosztizáltak nálam."
Abban az évben keveset dekoráltam. Egy egyszerű kézzel festett betlehem díszítette a kandalló párkányát. A figurákat sokféle színben pompázó lámpák vették körül. A műtét nem engedte, hogy a hálaadásnapi szünetben elutazzam otthonról, így alig vártam, hogy karácsonykor meglátogathassam családomat, miután az első kemoterápiás kezelésen túl voltam.
Ahogy a gyermekkori gyülekezetem istentiszteletén ültem szenteste, a gyertya lángjai táncoltak, és örömteli karácsonyi énekek hangzottak. A világosság megtöltötte a templomot. Megértettem, hogy ugyanaz a világosság fénylik, amely az első karácsonykor megvilágította a pásztorokat az éjszakában.
A rák és a kemoterápia ismeretlen világával való harcom ellenére egy dolog nem változott: Isten elküldte hozzánk Jézust, a jászolban született gyermeket, Immánuélt, ami azt jelenti: "Velünk az Isten". Ott és akkor tudtam, Isten mindig velem van.

Imádság: Köszönjük Istenünk, hogy a karácsonyi üzenet igazsága soha nem változik meg. Ámen.

Isten velem van a karácsonyi ünnepekben és mindenkor.
Joanie Shawhan (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINÉL RÁKOT ÁLLAPÍTOTTAK MEG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2018 December
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek