2019. január 2. szerda

Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,16-21.

HOL VAN AZ ÚJ?

Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű..., azt vegyétek figyelembe! (Fil 4,8)

December 31-én a hároméves Julu boldog és izgatott volt. Játék közben folyton énekelgette: "Holnap újév! Minden új lesz!" Vacsora után nagy várakozással eltelve aludni tért.
Másnap korán reggel, amikor felkelt, Julu kiszaladt a házból, majd visszajött a nappaliba. Csalódottan kérdezte: "Hol van az új? Semmi új nincs odakint, de itt bent sincs semmi új! Hol van az új év?"
Elgondolkodtam, mert néha én sem látom az új dolgokat az életemben. Hirtelen eszembe jutottak az új dolgokról szóló igeversek. A 2Kor 5,17 arra emlékeztet: "ha valaki Krisztusban van, új teremtés az". Megkérdeztem magamtól: Krisztusban vagyok-e ma? Hol vannak annak a jelei, hogy új teremtés vagyok? A Fil 4,8 azután megadja a megoldást: "...ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe". Egy másik válasz a Gal 5,22-23-ban van: Ha új teremtés vagyok, a lélek gyümölcse - szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás - nyilvánvaló lesz az életemben. Hála legyen Istennek a lehetőségért, hogy új teremtés lehetek a Krisztusban!

Imádság: Urunk, adj bölcsességet, ami eligazít az élet útján, és kérünk, vezess minket az örök életre! Ámen.

Hogyan élhetek Krisztus-központú életet?
Sriparna Mahanty (Odisha, India)

IMÁDKOZZUNK HŰSÉGES ÉLETÉRT AZ ÚJ ÉVBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek