2019. január 5. szombat

Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja; amint meg van írva: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül."
De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van megírva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!" Csakhogy nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak, ahogyan Ézsaiás mondja: "Uram, ki hitt a mi beszédünknek?" A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által. Kérdem: talán nem hallották? Sőt nagyon is! "Az egész földre elhatott az ő hangjuk, és a földkerekség széléig az ő beszédük."

Róm 10,12-18.

A JÓ HÍR HORDOZÓI

Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Amint meg van írva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!" (Róm 10,14-15)

Fiatal koromban újságkihordóként dolgoztam. Délutánonként a hűséges fekete-fehér biciklimmel óraműpontossággal a körzetem utcáit jártam. Rendületlenül kitartottam időjárástól függetlenül, csak hogy az emberek olvashassák az otthonaikon kívül történt események részleteit. Megtisztelve éreztem magam, hogy olyan sokan megbíznak bennem, és biztosíthatom ezt a szolgáltatást számukra. Komolyan vettem ezt a felelősséget.
Az apostolok a maguk idején egy sokkal jelentősebb hír terjesztését vállalták, a Jézus életéről és tanításáról szóló üzenet továbbadását. Szertejárva az országban terjesztették az örömírt Isten szeretetéről és Jézus Krisztus áldozatáról, hogy a bűnök bocsánatot nyerhessenek. Micsoda hír volt ez! Jézus eljött erre a földre minden emberért, férfiakért és nőkért, gazdagokért és szegényekért, vezetőkért és beosztottakért egyaránt.
Az apostolok az időjárás viszontagságain túl sokféle megpróbáltatással néztek szembe. Elutasítás, börtön, sőt halál leselkedett az evangélium terjesztőire, ők azonban kitartottak. Mi is követhetjük példájukat, megragadva a lehetőségeket naponta az örömhír továbbadására.

Imádság: Urunk, add, hogy készek legyünk igéd megosztására, amikor csak lehetőség adódik rá. Ámen.

Minden nap keresem a lehetőséget az evangélium átadására.
Michael J.M. Hotchkiss (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A POSTAI KÉZBESÍTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek