2019. január 7. hétfő

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! Már készítem az utat a pusztában, a sivatagban folyókat fakasztok.
Még a mezei vadak is dicsőíteni fognak engem, a sakálok és a struccok is, mert vizet fakasztok a pusztában és folyókat a sivatagban, hogy inni adjak választott népemnek,
a népnek, amelyet magamnak formáltam, hogy hirdesse dicséretemet.

Ézs 43,18-21.

ÚJ JÖTT LÉTRE!

Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Minden új esztendő új esély annak elérésére, ami eddig nem sikerült. Ebben az évben szorgalmas diák és jó sportoló szeretnék lenni. Néha azonban aggódom, hogy a múltbeli hibáim befolyásolják majd a jövőmet. A 2Kor 5 azt mondja, hogy Isten nem tartja számon bűneinket és vétkeinket, amíg Krisztusban élünk. Ha attól félünk, hogy a múlt miatt nem tudjuk megvalósítani álmainkat, az befolyásolja a jövőbeni sikereinket is.
A Szentírás azt mondja, ne aggodalmaskodjunk, hiszen Krisztusban új teremtés vagyunk. Az Isten szavára hagyatkozva igyekszem a tanulmányaimat folyamatos ismétléssel és a tanáraim útmutatására való odafigyeléssel folytatni. Ugyanígy a futást is gyakorlással és nagy fegyelemmel végzem.
Nem tudom azonban megvalósítani ezeket a célokat, ha nem Isten áll a figyelmem középpontjában. A legfontosabb azt tenni, amit Isten akar; az ő iránta való szeretet motivál, hogy keményen dolgozzunk céljaink elérésében. Mindenben, amit teszünk, az a szándékunk, hogy Istent dicsőítsük. Mindig hagyatkozhatunk Istenre, bármi történik is az új évben.

Imádság: Istenünk, légy velünk ebben az új esztendőben is! Töröld el múltbeli kudarcainkat! Segíts örvendeznünk minden új napnak a te jelenlétedben! Ámen.

Nem engedem, hogy a múlt elvonja figyelmemet Isten tervéről.
Robert Ganzert (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDJÁK ELENGEDNI A MÚLT HIBÁIT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek