2019. január 11. péntek

De hála legyen Istennek, aki a Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. Mert Krisztus jó illata vagyunk Isten dicsőségére mind az üdvözülők, mind az elkárhozók között: ezeknek a halál illata halálra, azoknak az élet illata életre. De ki alkalmas erre? Mi nem olyanok vagyunk, mint sokan, akik nyerészkednek Isten igéjével, hanem mint akik tiszta szívből, sőt Istenből szólunk Isten előtt Krisztus által.

2Kor 2,14-17.

KRISZTUS ILLATA

De hála legyen Istennek, aki Krisztus ereje által mindenkor diadalra vezet bennünket, és ismeretének illatát terjeszti általunk mindenütt. (2Kor 2,14)

Ahogy az észak-utahi ösvényeken sétálok, mélységes hálát érzek Isten fensége iránt. Szemem gyönyörködik a hófedte Wasatch csúcsok szépségében, és abban, ahogy a Salt Lake-en csillog a nap. A tehénbőgés és a szarkák cserregése felébreszti érzékeimet. Ahogy a friss levegő az arcomba csap, lelkem nem tud mást tenni, mint az Alkotót dicsérni.
Bármilyen gyönyörűséges is a környezet, gyakran napokig érződik a borz szaga is, mely kedvenc útvonalam mentén él. Ahogy nemrégiben elhagytam a "bűzös" szakaszt, elgondolkodtam, én milyen illatot hagyok magam után. Pál emlékeztet, hogy Isten jó illata vagyunk, és általunk árasztja illatát mindenhová.
Ahogy orromat facsarja a bűzös borz szaga, azokra az időkre gondolok, amikor az "illatom" inkább bűz volt, mert ragaszkodtam haragomhoz és keserűségemhez, vagy gondolkodásom túlságosan én-központú volt. Ez nem az a fajta bizonyságtétel, amire vágyom! De amikor időt szánok Isten jelenlétének keresésére a Bibliában és az imádságban, akkor az ő ereje megtisztít engem. Ilyenkor valóban Krisztus szeretetének, kegyelmének és igazságának illatát osztom meg.

Imádság: Urunk, hálát adunk, hogy formálsz, és biztosítod, hogy az élet és szeretet illatát vigyük a világba. Ámen.

Mindennap Krisztus illatát akarom terjeszteni.
Andrea Nelson (Utah, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÚRÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek