2019. január 22. kedd

Ezért, testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek, hogy test szerint éljünk. Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok. Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

Róm 8,12-17.

ÖRÖKBE FOGADVA

Akik befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében. (Jn 1,12)

A szüleim három hónaposan fogadtak az otthonukba. Örökbefogadás előtt az életük minden apró kis részletét kivizsgálták. A bíróságon a barátaik tanúskodtak a megbízhatóságukról. Szociális munkások bejelentés nélkül jöttek hozzánk, hogy lássák, milyen gondoskodásban van részem. Végül a szüleim 11 hónapos koromban törvényesen örökbe fogadhattak.
Tudva, hogy min mentek keresztül a szüleim, igazán értékelem igyekezetüket, hogy a családjuk része legyek. A gyerekek az iskolában csúfoltak amiatt, hogy örökbe fogadtak, de semmi olyat nem tudtak mondani, ami meggyőzött volna arról, hogy nem vagyok különleges a szüleimnek. Tudom, hogy különleges vagyok, hiszen a szüleim kiválasztottak, hogy a családjuk része legyek. Bizonyítaniuk kellett, hogy akarnak engem, és hogy jól fognak gondoskodni rólam.
Isten számára még ennél is különlegesebbek vagyunk. Hiszen ő emberré lett Jézus Krisztusban, aki meghalt értünk, hogy Isten örökbe fogadott gyermekei lehessünk. Isten kiválasztott minket, és elhívott mindnyájunkat, hogy Jézus Krisztusban bízva csatlakozzunk az ő családjához.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy értünk adtad Fiadat, hogy családod tagjai legyünk. Segíts kimutatnunk a szeretetünket azzal, hogy követünk téged! Ámen.

Minden ember különleges Isten számára.
Mary Ann Baker (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖRÖKBEFOGADÁSRA VÁRÓ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek