2019. január 27. vasárnap

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja.

Jak 1,2-5.

LÁTÁS - BELSŐ LÁTÁS

Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is. (1Thessz 5,11)

Egyik reggel felmentem a szószékre, hogy elkezdjem a prédikációt, de hirtelen elvesztettem a látásomat a bal szememre. Nem láttam a padsorokban ülők arcát, és nem tudtam elolvasni a jegyzeteimet sem. Két műtét után és hetenkénti szemészeti kezeléseket követően a látásom majdnem teljesen visszatért.
Elgondolkodtam, milyen a lelki vakság. Mivel az olvasás a látásom elvesztését követő hónapokban nagyon kényelmetlen volt, mindennek a lelki életem látta kárát. Sokkal kevesebb időt töltöttem az Úrral. Gyönge hitem csupán csak ennyire lenne elég, és ilyen könnyen vakvágányra kerülök? Ezen a mélyponton Isten megengedte, hogy másként lássak.
Megláttam az emberekben a jóságot, a gondoskodást, az imádságos aggódást és támogatást, különösen a feleségem, Joan, a családom és a gyülekezet tagjai részéről. Imádkoztak értem, telefonon és mailben is bátorítottak. A tőlük nyert támogatás a mai igeszakaszt juttatta eszembe. Ez az időszak megpróbálta hitemet, de Isten felhasználta, hogy önvizsgálatra indítson, és hogy jobban magamba nézhessek. Azt gondoltam, hogy én irányítom az életemet, de rá kellett jönnöm, hogy mindvégig ő gondoskodott rólam. Isten ettől kezdve, és azóta is, rendszeresen alázatra és türelemre tanít.

Imádság: Istenünk, köszönjük ránk árasztott áldásodat. Segíts közelebb kerülnünk hozzád! Ámen.

Hogyan tudom edzésben tartani lelki életemet a mai napon?
John Bredenkamp (KwaZulu-Natal, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ELVESZÍTETTÉK LÁTÁSUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek