2019. január 29. kedd

Amikor meghallotta Jób három barátja, hogy mennyi baj érte őt, eljöttek a lakóhelyükről: a témáni Elifáz, a súahi Bildád és a naamái Cófár. Megállapodtak egymással, hogy elmennek hozzá, és részvéttel vigasztalják őt. Amint azonban messziről megpillantották, alig ismertek rá. Hangosan sírni kezdtek, megszaggatták köntösüket, és port szórtak a fejükre. És mellette ültek a földön hét nap és hét éjjel; de egyik sem szólt hozzá egy szót sem, mert látták, hogy milyen nagy a fájdalma.

Jób 2,11-13.

IGAZI BARÁTOK

Ezért a zsidók közül sokan elmentek Mártához és Máriához, hogy vigasztalják őket testvérük miatt. (Jn 11,19)

Soha sem fogom elfelejteni, amit öt barátom tett értem feleségem halálakor. Lisa, a sclerosis multiplexszel folytatott 18 éves küzdelme után álmában halt meg egy februári vasárnap reggelen. Halála váratlanul és hirtelen jött. A rákövetkező napokban négy helyen is gyászistentiszteletet terveztünk tartani Kelet-Texas 400 kilométeres körzetében. Phylis és Keith eljöttek hozzám, és leültek velem beszélgetni a temetés előtti estén. Glen a temetésre érkezett, és velem maradt az azt követő toron is. Másnap Bobbal találkoztunk a temetőben Lisa sír melletti megemlékezésén. Aztán vasárnap délután Steve jött el a saját gyülekezetünkben tartott emlékező istentiszteletre.
Jób utolsó fejezeteit olvasva, könnyű elfelejteni a könyv elejét. Hét nap és hét éjjel három barátja meglátogatta Jóbot, leültek mellé és együtt sírtak vele. Szavakkal nem tudom kifejezni azt a hálát, amit a barátaim iránt érzek, akik jelenlétükkel támogattak életem legnehezebb hetében. Azt is tudom, hogy mi késztette őket, hogy közel 400 kilométert vezessenek csak azért, hogy egy-két órára velem lehessenek. Szavakkal nem tudták volna kifejezni azt, amit közölni szerettek volna velem. Hasonlóképpen, Isten is kimondhatatlanul szeret bennünket. Ezért jött el személyesen, hogy szeretetét megmutassa.

Imádság: Istenünk, köszönjük egymás jelenlétének ajándékát, ami által képessé teszel minket adni és elfogadni. Ámen.

Ki felé szolgálhatok ma Isten küldötteként?
Michael L. Fraley (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁLLHATATOS BARÁTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Január
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek