2019. február 4. hétfő

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

ISTEN SZERETETE

Sem halál, sem élet... sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 8,38-39)

"Steak vacsorát kapsz, mikor jössz, és szendvicset, mikor mész" - jegyezte meg a mellettem ülő orvos az egyik kollégánk búcsúztatására rendezett összejövetelen. Ez a csípős megjegyzés rávilágított az emberi kapcsolatok ingatag természetére, és hogy mennyire változik az értékünk mások szemében, attól függően, hogy épp mennyire vagyunk hasznosak számukra.
Isten számára mindig ugyanolyan értékesek vagyunk. Ő mindig ugyanúgy szeret minket, mindig velünk van, bármilyen kihívással vagy nehézséggel is nézünk szembe. Nem szeret jobban, amikor jól alakulnak a dolgok, és engedelmeskedünk neki; és nem szeret kevésbé, ha nehézségeink vannak, és eltávolodunk tanításától. A mai igében olvassuk: "Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala." (1Jn 4,9).
Bizonyosak lehetünk benne, hogy Isten szeret minket. Mindegy, hogy épp költözünk, munkahelyet váltunk, vagy stresszes időszakon megyünk át, ő szeret minket, és semmi "nem választhat el minket Isten szeretetétől."

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy te feltétel nélkül szeretsz bennünket. Add, hogy mi is hozzád hasonlóan szeressünk másokat! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Semmi sem választhat el Isten szeretetétől.
Mark Karpinski (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉPP MUNKAHELYET VÁLTANAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek