2019. február 9. szombat

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

JÉZUS MINDENT MEGFIZETETT

Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, hogy minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett Krisztussal együtt! (Ef 2,4-5)

Egy bentlakásos intézet Alzheimer-részlegén dolgozom. Amikor szólok a lakóknak, hogy "itt az ebédidő", nem szokatlan, hogy közlik, nincs pénzük az ételre. Olykor éhségük ellenére sem ülnek asztalhoz, ha azt gondolják, tartoznak. Amikor nagy örömmel mondom nekik: "az étel már ki van fizetve", meglepődnek, és gyakran megkérdik, ki fizetett. Azt válaszolom, hogy egy szeretett személy volt. Ilyenkor boldogok, és megkönnyebbülnek. Néhányan továbbra is úgy viselkednek, mintha nem hinnének. Újra megerősítem, nem tartoznak semmivel.
Ilyenkor eszembe jut a "Jesus Paid It All" (Megváltóm szól nekem) című dal (Elvina M. Hall 1865) "Jézus elvette minden bűnömet, nincsen már több tartozás, vére tisztított meg!" (magyar szöveg: Dobrocsi Gábor 2006) Sokan nem szeretjük, ha kifizetetlen számlánk van, vagy ha tartozunk valakinek. Törekszünk kiegyenlíteni tartozásunkat. Igazság szerint mindenért Istennek tartozunk, de soha nem tudjuk visszafizetni, amit kaptunk tőle. Természetesen nem vagyunk érdemesek rá, hogy Jézus meghaljon értünk a kereszten. Isten egyszerűen ennyire szeret minket. Jézus mindent megfizetett, bűneid megbocsáttattak, nincs több tartozásod!

Imádság: Istenünk, segíts örülnünk, hogy tartozásunkat Fiad megfizette. Ámen.

Jézus kifizette bűneim teljes árát.
Jenny McBride (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ALZHEIMER-KÓRBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek