2019. február 10. vasárnap

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

SZÁRNYALNI

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok... (Ézs 40,31)

Egy gyönyörű őszi napon kivettem egy szabadnapot, hogy elmenjek a hegyekbe kirándulni a Delaware Water Gap közelében lévő hegygerinc mentén, ahol épp ragadozó madarak vándorlása volt látható. Távcsövemmel a kezemben elkezdtem pásztázni a hegyvonulat felett az eget. Hamarosan a távolban kiszúrtam egy rőtfarkú ölyvet, amely lassan körözött felfelé egy légáramlaton. Egyre magasabbra és magasabbra szárnyalt, míg majdnem eltűnt a látómezőmből. Aztán behúzta a szárnyait, és hosszú, gyors zuhanórepülésbe kezdett a hegygerinc mentén. Egyre lejjebb jött, egyre sebesebben, már alig a fák teteje felett. Aztán egy másik felfelé mozgó légáramlattal újra megismételte a kört, amíg el nem tűnt a szemem elől.
Az Úr segítségével olyan lehetek, mint az ölyv. Isten lelki feltöltődést jelentő pillanatokat biztosít folyamatosan, amelyre szükségem van a következő héten. A vasárnapi istentisztelet, a Csendes Percek olvasásával töltött idő, vagy a reggeli imák feleségemmel olyanok nekem, mint a felfelé mozgó légáramlat, amely segít a kószáló ölyveknek, hogy a rendeltetési helyükre érjenek. Minden egyes napon miénk lehet az ígéret, hogy "akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok".

Imádság: Urunk, ha fáradtak vagyunk, emelj fel minket, hogy tovább tudjunk dicsérni és szolgálni téged! Ámen.

Ma keresni fogom azokat a különleges pillanatokat, melyekben Isten bátorít.
Harlan M. Baxter (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK LELKI MEGÚJULÁSÉRT ÉS BÍZTATÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek