2019. február 10. vasárnap

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen.
Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.
Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak.
De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.

Ézs 40,28-31.

SZÁRNYALNI

De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok... (Ézs 40,31)

Egy gyönyörű őszi napon kivettem egy szabadnapot, hogy elmenjek a hegyekbe kirándulni a Delaware Water Gap közelében lévő hegygerinc mentén, ahol épp ragadozó madarak vándorlása volt látható. Távcsövemmel a kezemben elkezdtem pásztázni a hegyvonulat felett az eget. Hamarosan a távolban kiszúrtam egy rőtfarkú ölyvet, amely lassan körözött felfelé egy légáramlaton. Egyre magasabbra és magasabbra szárnyalt, míg majdnem eltűnt a látómezőmből. Aztán behúzta a szárnyait, és hosszú, gyors zuhanórepülésbe kezdett a hegygerinc mentén. Egyre lejjebb jött, egyre sebesebben, már alig a fák teteje felett. Aztán egy másik felfelé mozgó légáramlattal újra megismételte a kört, amíg el nem tűnt a szemem elől.
Az Úr segítségével olyan lehetek, mint az ölyv. Isten lelki feltöltődést jelentő pillanatokat biztosít folyamatosan, amelyre szükségem van a következő héten. A vasárnapi istentisztelet, a Csendes Percek olvasásával töltött idő, vagy a reggeli imák feleségemmel olyanok nekem, mint a felfelé mozgó légáramlat, amely segít a kószáló ölyveknek, hogy a rendeltetési helyükre érjenek. Minden egyes napon miénk lehet az ígéret, hogy "akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok".

Imádság: Urunk, ha fáradtak vagyunk, emelj fel minket, hogy tovább tudjunk dicsérni és szolgálni téged! Ámen.

Ma keresni fogom azokat a különleges pillanatokat, melyekben Isten bátorít.
Harlan M. Baxter (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK LELKI MEGÚJULÁSÉRT ÉS BÍZTATÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek