2019. február 12. kedd

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."

Mt 6,19-21.

RAGYOGJON A FÉNY

Ha sötétségben lakom is, az Úr az én világosságom. (Mik 7,8)

Most, hogy nyugdíjas vagyok, alig várom a kirándulásokat a közeli parkba, a sétákat a fák között. A napsugarak gyakran átszűrődnek a fákon, és rám ragyognak. Néha megállok, és imádkozom: "Uram, hol a te világosságod ma az életemben?" Ahogy továbbsétálok, világossá válnak bennem azok a kincsek, amelyeket a moly és rozsda nem tud felemészteni.
Egy becses fény a barátom, aki mindig ott van, hogy meghallgasson. A másik fény azok a gyülekezeti tagok, akik az együttérzés lelkületével látogatják a betegeket és az időseket. Látom Isten fényét a feleségemben, ahogy kifejezi szeretetét, és törődik gyermekeinkkel és unokáinkkal. Isten világossága ragyog fényesen azoknak a mosolyából is, akik köszönetet mondanak nekünk, amikor ételt adunk az élelmiszerbankból.
Néha az a rengeteg dolog, ami kitölti az életünket, kiolthatja a világosságot, amely az igaz kincsünk. Akár meg is akadályozhatják, hogy láthassuk Urunk jóságát, ami ott van a szemünk előtt. Amikor ez történik, általában itt az idő, hogy megálljunk, lelassuljunk, és Isten jelenlétére összpontosítsunk mindenhol, ahol naponta megfordulunk. Hálát adok az Úrnak az alkalmakért, amikor képes vagyok felismerni a kincseket, amelyeket Isten a szemem elé helyezett.

Imádság: Urunk! Segíts, hogy meglássunk téged minden nap azokban, akik körülvesznek minket! Ámen.

Isten állandó fényforrás lehet az életemben, gyakran ott, ahol kevésbé számítok rá.
William M. Mazmanian (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLELMISZER LERAKATOK KEZELŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek