2019. február 14. csütörtök

Néhány nap múlva Jézus ismét elment Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid." Ott ültek néhányan az írástudók közül, és így tanakodtak szívükben: "Hogyan beszélhet ez így? Istent káromolja! Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" Jézus lelkében azonnal átlátta, hogy így tanakodnak magukban, és ezt mondta nekik: "Miért tanakodtok így szívetekben? Mi könnyebb: azt mondani a bénának: Megbocsáttattak bűneid! - vagy azt mondani: Kelj fel, fogd az ágyadat és járj!? Azért pedig, hogy megtudjátok: az Emberfiának van hatalma bűnöket megbocsátani a földön - így szólt a bénához: Neked mondom, kelj fel, fogd az ágyadat, és menj haza!" Az pedig felkelt, azonnal felvette az ágyát, és kiment mindenki szeme láttára; úgyhogy ámulatba estek mind, dicsőítették az Istent, és ezt mondták: "Ilyet még sohasem láttunk!"

Mk 2,1-12.

LEGYEN HITED!

És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer. (Jak 5,15)

Egy észtországi kis gyülekezetben szolgálok. Egyik vasárnap reggel, mielőtt az istentisztelet elkezdődött, csörgött a telefon, és egy elkeseredett édesanya szólt hozzám: "Romet fiunknál gyógyíthatatlan rákot diagnosztizáltak. Az orvosok szerint nincs remény, s nem sok ideje van hátra. Azt hallottuk, hogy Isten tud segíteni az ilyen helyzetekben."
Igen - feleltem. Isten képes segíteni, és imádkozni fogunk a fiáért. A hölgy így felelt: Most azonnal odamegyünk az istentiszteletre. Elbizonytalanodtam, azt gondolva, hogy mi lesz, ha tévedünk? Tényleg tudunk segíteni ezen a családon?
Mire odaértem a templomhoz, a család már várt. A szokásos istentiszteleti rendet megváltoztatva időt szántunk az imádságra Rometért. Isten ígéretére hagyatkoztunk. Néhány hónap múlva visszatért a család. A fiú anyja így szólt: Romet meggyógyult! Az orvosai csodálkoznak, s mi dicsőítjük Istent!
Ez a történet a mai igére emlékeztet, amelyben Jézus meggyógyította a béna embert. Jézus a férfi barátainak hitére tekintett, meggyógyította őt, és megbocsátotta a bűneit. Bár lehet, hogy Jézus nem ugyanolyan módon gyógyít meg mindnyájunkat, de képes csodákat tenni az életünkben.

Imádság: Drága Urunk, segíts bíznunk abban, hogy hűséges imáink változást hoznak az életünkbe! Ámen.

Az imádságban erő van.
Rando Metsamaa (Észtország)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉSZTORSZÁGI KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek