2019. február 16. szombat

"Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz." "Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki befogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat."

Jn 14,15-21.

ISTENI ÖRÖKBEFOGADÁS

Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! (Róm 8,15)

Édesanyám temetéséről hazafelé tartva letaglózott a mélységesen szomorú gondolat, hogy árva lettem, mivel már mindkét szülőm meghalt. Sajnáltam magam, magányos és levert voltam.
Elkeseredésem mélypontján a Szentlélek emlékeztetett, hogy Jézus biztosított minket arról, hogy nem vagyunk árvák, hiszen ő azért jött, hogy megváltson minket, s így Isten gyermekeivé legyünk (Gal 4,5). Jézus azt tanította, hogy van családunk, Isten családja, aki szeret minket, a legjobbat akarja nekünk, és mindig ott van nekünk.
Vannak időszakok, mikor magányosnak érezhetjük magunkat, különösen, amikor meghalnak a szüleink. Ám pillanatnyi érzéseinken túl bízhatunk abban, hogy van egy Atyánk, aki mindig szeretni fog minket, és sosem hagy el.

Imádság: Drága Atyánk, formálj minket hasonlatossá Jézus Krisztus, a te Fiad képéhez! Köszönjük, hogy mindig velünk vagy, és megnyugtatsz minket, ha egyedül érezzük magunkat. Ámen.

Isten családjának tagjaként szeretett személy vagyok.
James R. Hayes (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÜLEIKET GYÁSZOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek