2019. február 19. kedd

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó.

Róm 12,9-17.

MŰKÖDŐ HIT

A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők! (Róm 12,10)

Éppen egy étteremben voltam, amikor azt láttam, hogy a mellettem levő asztaltársaság imádkozott étkezés előtt. Ami ezután következett, az nagy hatást tett rám. A felszolgáló a következő pillanatban az egyik elegánsan öltözött hölgy ölébe ejtett egy tál ételt. A hölgy ahelyett, hogy dühbe gurult volna, és hívatta volna az üzletvezetőt, biztosította az ijedt felszolgálót, hogy minden rendben van. Napokig ez az eset járt a fejemben. Ez a csoport megmutatta a hitét, amikor imádkoztak a vacsoránál. De ennél fontosabb volt a hölgy könyörülete. Ezzel bizonyítékát adta hitének. Jóindulatát tucatnyi vacsoravendég látta.
Gyakran gondolok arra a napra, és eszembe jut, hogy mennyire elengedhetetlen a jóindulat és a könyörület a keresztény élethez. Tudni ezt könnyebb, mint megcselekedni. Munkánk, gyermekeink, társadalmi kötelességeink és kiterjedt családunk annyira be tudják tölteni gondolatainkat, hogy elfelejtjük megmutatni ezeket az értékeket. Azért imádkozom, hogy mások is meglássák Krisztust bennem, úgy, ahogyan én megláttam abban az éttermi asztaltársaságban. Engedjük minden nap, hogy Jézus világossága átragyogjon rajtunk!

Imádság: Kegyelmes Urunk, hadd legyünk naponként a te világosságod visszatükrözői! Ámen.

Mit tehetnék ma azért, hogy Krisztus fényét megmutassam ebben a világban?
Sheila Hester (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉTTERMI FELSZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek