2019. február 25. hétfő

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,26-29.

MINDENKI HIVATALOS

Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus. (Kol 3,11)

Nagy szegénységben nőttem fel, szüleim arató béresek voltak. Egyik nap meghallottam, hogy születésnapi partit szervez valamelyik szomszéd gyerek, akivel játszani szoktunk. Egész héten alig vártam, hogy mehessek a partira, és játszhassak a többi gyerekkel, tortát és fagylaltot ehessek, és része lehessek a mulatságnak. Egyetlen probléma volt csak ? nem hívtak meg. Le voltam sújtva. Ennyire még soha nem éreztem magam megbántottnak és elutasítottnak. Mindez csupán a társadalmi helyzetem miatt történt; a családom túlságosan szegény volt.
Hála Istennek, amiatt sosem kell aggódnom, hogy Krisztus testéből kizárjanak. A gyülekezetemben mindazok, akik szeretik Krisztust, komolyan megbánják bűneiket, és igyekeznek békében élni egymással, hivatalosak az úrvacsorára. Urunk nem vagyon vagy társadalmi helyzet alapján ítél, ellenben mindenkit meghív, hogy lakomájából részesedjen.
Miért is akarnánk kizárni bárkit abból, amit Isten csodálatos kegyelméből kínál nekünk? Végtére is mindannyian bűnösök vagyunk. Krisztus példáját követve mi is meghívhatunk másokat a keresztény közösség örömeibe.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy mindig meglássuk mások szükségeit, és meghívjuk őket gyülekezeteinkbe és az Úr asztalához! Ámen.

Krisztus soha nem utasít el.
Gary Lee Griffin (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KRISZTUSBAN VALÓ EGYSÉG ÖRÖMÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Február
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek