2019. március 2. szombat

Miután ezeket mondta Jézus, tekintetét az égre emelve így szólt: "Atyám, eljött az óra: dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a Fiú is megdicsőítsen téged, mivel hatalmat adtál neki minden halandó felett, hogy mindazoknak, akiket neki adtál, örök életet adjon. Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust. Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem: és most te dicsőíts meg, Atyám, önmagadnál azzal a dicsőséggel, amely már akkor az enyém volt tenálad, mielőtt még a világ lett."

Jn 17,1-5.

ÜDVÖSSÉGEM TÖRTÉNETE

Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van. (Jn 5,24)

Gyermekként hallottam emberekről, akik nemcsak a templomba jártak, hanem az életük valahogy más volt, mint a többieké. Én is szerettem volna valami hasonlót. Nekem nem akart sikerülni "hinni", pedig az indulás jó volt. Szüleim gyermekkortól hitre próbáltak nevelni.
Ötven évesen is vártam, kerestem a csodát, a megszólítást, a megtérést. Egyszer csak jelek érkeztek, nem mindennaposak! Öten a közeli hozzátartozóim közül egy fél éven belül eltávoztak ebből a világból. Figyeltem az elmúlást, hiszen ötven felett már nekem is a "B oldal" forog.
Ez idő tájban fedezték fel az emberi géntérképet, ekkor találkoztam az "Élet rejtélye" című filmmel. A film, a felfedezések és a családi történések emlékei megállítottak. Mi van, ha mégis igaz, hogy "Megteremtette Isten az embert a maga képmására" (1Móz 1,27). Ez az egész bonyolult világ nem működik csak a véletlen szerint. Ma már tudom, hogy ennek a teremtettségnek én is a része vagyok. Mindannyian teremtettek, egyediek és drágák vagyunk Istennek. Volt egy szelíd hang, a keresztanyámé. Ő mindig állhatatosan imádkozott értem. Az imája meghallgattatott, én is hitre jutottam.

Imádság: Mennyei Atyánk, add, hogy tudjuk keresni a te akaratodat, azt megértve tehessük dolgainkat, hogy betöltse életünk a teremtésed célját! Ámen.

Boldogok leszünk, ha megértjük teremtettségünk célját!
Kerekréti Mihály (Budapest, Magyarország)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉLETÜK CÉLJÁT KERESŐ FIATALOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek