2019. március 10. vasárnap

Legyetek követőim, testvéreim, és azokra figyeljetek, akik úgy élnek, ahogyan mi példát adtunk nektek. Mert sokan élnek másképpen: akikről sokszor mondtam nektek, most pedig sírva is mondom, hogy ők a Krisztus keresztjének ellenségei; az ő végük kárhozat, a hasuk az istenük, és azzal dicsekszenek, ami a gyalázatuk, mert földi dolgokkal törődnek. Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül, aki az ő dicsőséges testéhez hasonlóvá változtatja a mi gyarló testünket, azzal az erővel, amellyel maga alá vethet mindeneket.

Fil 3,17-21.

MENNYEI POLGÁRSÁG

Nekünk pedig a mennyben van polgárjogunk, ahonnan az Úr Jézus Krisztust is várjuk üdvözítőül. (Fil 3,20)

2010-ben egy washingtoni egyetemen elfogadták négy nigériai hallgató doktori képzésre szóló jelentkezését. A szükséges adminisztráció megtörtént, már csak a beutazási vízumot kellett megkapnunk. Engem utolsóként hívtak be a követségre az elbeszélgetésre. A három társam megkapta a vízumot, én is bizakodva készültem. A meghallgatás időpontjához közeledve elbúcsúztam a gyülekezettől. A családomtól is búcsút vettem, mert úgy volt, hogy a vízum kézhezvétele után nyomban repülőre ülök. A nagykövetségen azonban elutasították a vízumkérelmemet. Megalázottnak éreztem magam, nem értettem, miért tagadták meg. Hogy nézzek szembe ezek után a gyülekezettel és a családommal? Mit mondjak nekik?
Két évvel később újra vízumért folyamodtam. Hála Istennek, megadták, és végül megszerezhettem a doktori diplomát.
A mai bibliai szakaszban Pál apostol bizalommal tekint mennyei állampolgárságára, és a miénkről is így beszél. Pálra egy feladat bízatott, melyet hűségesen végzett. Várta azt a napot, amikor a teste átváltozik, és belép a mennyei hazájába. Hálát adok Istennek, hogy nekünk nem kell vízumért folyamodnunk a mennybe jutáshoz. Minden nap a mennyei állampolgárságunk bizonyosságában élhetünk.

Imádság: Urunk, tudjuk, hogy ezen a földön csak ideiglenes otthonunk van. Köszönjük az öröklét reménységét. Ámen.

Isten kegyelme biztosít: mennyei polgár lehetek majd.
Rhoda Manzo (Gombe, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A VÍZUMÉRT FOLYAMODÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek