2019. március 11. hétfő

"Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."
"Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha e világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem e világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ."

Jn 14,15-19.

JÉZUS LÁBA NYOMÁBAN

Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. (Gal 5,25)

Édesapám a hegyi kecskéhez hasonló biztonsággal járt. Soha nem láttam megbotlani. Gyerekként, amikor sétáltunk, megpróbáltam a lábnyomaiba lépni, annak ellenére, hogy nehéz volt, mert nagyokat lépett. Amikor a tónál lévő erdőben voltunk vagy dolgoztunk, tudtam, ha az ő nyomában lépdelek, kisebb eséllyel lépek kígyóra, botlok meg vagy bicsaklik ki a bokám egy gödörben.
Találkoztam valakivel, akinek a léptei még az édesapáménál is biztosabbak. Keskeny úton jár, de lépései mindig szilárdak. Jézusról beszélek, aki az út, az igazság és az élet. Mióta az ő lépteit követem, azóta kevesebbszer botlok meg vagy esek el. Útjai egyenesek és jól megvilágítottak. Tulajdonképpen a Szentírásban világosan láthatók és követhetők lábnyomai. Meghívása az egész világ számára szól: Jöjjetek utánam! (Mt 4,19).

Imádság: Urunk, hálát adunk, hogy utadat az élet ösvényévé tetted számunkra. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól..." Ámen.

Minél tovább járom Jézus útját, annál tisztábban látom.
Paul Strickland (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A MENTOROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Május
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek