2019. március 14. csütörtök

"Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,9-12.

ATYAI SZERETET

Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz. (Zsolt 103,13)

Szeretem az apámat. Átlagos férfi, nem volt nagy vagyona, de hajlíthatatlanul megtett mindent, hogy gyermekei boldoguljanak. Habár családunk anyagi nehézségekkel küzdött, azt mondta, ne aggódjak a tanulmányi költségeim miatt. A tőle telhető legkeményebben dolgozott, hogy elég pénzt félretehessen a tanulmányaimra.
Apám értünk vállalt küzdelme még nagyobb szeretetet váltott ki belőlem. Az áldozat, melyet családunkért vállalt és a szeretet, melyet irántunk kimutatott, mindig csodálattal töltött el. Ennek ellenére tudom, hogy van egy mennyei Atyánk, aki földi apánknál is jobban szeret. Isten kimutatta irántunk való szeretetét Fia, Jézus által, aki szenvedett és meghalt az egész világ bűneiért! Isten szeretete Jézus által gazdag életre és az örökkévalóságra mentett meg minket. Akármennyire is szeretem édesapámat, Isten szeretete messze meghaladja ezt. Isten szeretete felmérhetetlen - csak megtapasztalni lehet.
Hálás vagyok Istennek földi apám szeretetéért. De hálám ennél is mélyebb Isten soha véget nem érő szeretetéért.

Imádság: Szerető Atyánk, hálát adunk a földi apákért, akik szeretetedet megmutatták nekünk. Jézus nevében. Ámen.

Isten jobban szeret, mint amennyire ezt felfoghatom.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉDESAPÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek