2019. március 20. szerda

Ekkor odament az írástudók közül egy, aki hallotta őket vitázni, és mivel tudta, hogy Jézus jól megfelelt nekik, megkérdezte tőle: "Melyik a legfőbb az összes parancsolat közül?" Jézus így válaszolt: "A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr, és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből. A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat." Az írástudó ezt mondta neki: "Jól van, Mester, helyesen mondtad, hogy egy Isten van, és rajta kívül nincsen más; és ha szeretjük őt teljes szívünkből, teljes elménkből és teljes erőnkből, és ha szeretjük felebarátunkat, mint magunkat, sokkal több az minden égő és véres áldozatnál."

Mk 12,28-33.

VÁLTOZÁS A VILÁGBAN

És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük! (Lk 6,31)

Egy héten kétszer bebuszozok a városba. Felemelőnek tartom ezeket az utakat, mert Isten jelenlétét tapasztalom folyamatosan az utastársaim életében. A sofőrök mindig kedvesek és törődők, megvárják, ha valaki fut a busz után. Mindenkit üdvözölnek, nemcsak az ismerősöket. Az ülésükből kiszállva segítenek a mozgáskorlátozottaknak. Ugyanígy az utasok kedvessége is ösztönző számomra. Ha valakinek segítségre van szüksége, azonnal 2-3 utas ajánlja fel szolgálatát, például átadják helyüket a gyengéknek vagy időseknek, és nehéz csomagokat cipelőknek. Segítenek a babakocsis vagy kisgyermekes anyukáknak.
Gyakran gondoljuk azt, hogy csak óriási tettekkel hozhatunk számottevő változást a világba. Azonban a reggeli buszos utazás emlékeztet, hogy bármelyik ember apró kedvessége legalább annyira fontos. Mennyivel nagyszerűbb lenne a világ, ha mind úgy viselkednénk másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Hűséggel szolgálhatjuk Istent minden nap, ha embertársainkhoz kedvesek vagyunk.

Imádság: Szerető Istenünk, használj bennünket, hogy megmutasd szeretetedet a mások felé irányuló kedves gesztusainkon és szavainkon keresztül. Ámen.

Istent szolgálom, amikor kedves vagyok másokhoz.
Margaret Martin (Ausztráliai Fővárosi Terület, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A BUSZVEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek