2019. március 25. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

ISTEN NYUGALMA

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Amikor a kislányom Penelope tipegő volt, egyszer egy családi összejövetelt szerveztünk. Penelope az unokatestvéreivel játszott egy zajos szobában, ami tele volt rokonokkal. Penelope egy csendes kislány, és hirtelen túl sok lett ez a hangos környezet számára. Odatotyogott hozzám, a fejét az ölembe hajtotta, és elkezdte szopni a hüvelykujját, míg én a haját simogattam. Fél perccel később visszament játszani, megújult erővel.
Örültem, hogy Penelope odajött hozzám vigasztalásért, és csak egy kis simogatás kellett ahhoz, hogy jobban érezze magát. Ez a nap egyik legszebb emlékem maradt a gyerekkorából.
Amikor őszintén imádkozom Istenhez a kimerültség, nyomorúság, gyengeség vagy erőtlenség közepette, úgy érzem, mintha Isten is megsimogatná a fejemet. Ahogy Isten elé viszem a problémáimat, ő vigasztalást és megnyugvást ad a bajban, így könnyebben tudok szembenézni a problémákkal. Úgy érzem, Isten szeret minket megvigasztalni, ha segítséget kérünk, mint ahogy évekkel ezelőtt én is szívesen vigasztaltam Penelopét.

Imádság: Köszönjünk, Urunk, hogy megsegítesz minket a nyomorúság idején, és szereteteddel megvigasztalsz. Ámen.

Amikor gyengének érzem magam, Istenhez fordulok nyugalomért.
Tim Hayakawa (Hawaii, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDI TALÁLKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek