2019. március 26. kedd

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.

Jer 29,10-13.

ERŐSEN BELEKAPASZKODNI

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. (Zsid 4,12)

Életem egy nehéz szakaszában a fenti szakaszból kaptam egy verset: "Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek." Munkanélküli voltam, anyagi és házassági problémával küszködtem, nagyon reménytelennek és lesújtónak éreztem a helyzetemet. Ez az igevers tartott meg és őrzött meg a teljes összeomlástól. Amit Isten megígért, alkalmas időben meg is fogja valósítani. Így arra a döntésre jutottam, hogy a Lélek gyümölcseit helyezem a szívem és gondolataim középpontjába. Ezek a szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás (Gal 5,22-23). Ugyanakkor igyekeztem tovább erősödni és fejlődni a hitéletben.
Hűségesnek lenni mindig könnyebb, ha minden kerek, és a vágyaink szerint megy az életünk. De amikor megpróbáltatások jönnek, és a valóság nem a kedvünkre való vagy nem kielégítő, a körülményeink miatt meginoghat a hitünk. Tudom, hogy jönnek még kihívások. De Isten segíteni fog, ha belekapaszkodom ígéreteibe. Terve csakis a javamat szolgálja.

Imádság: Reménység Ura, segíts úgy tekinteni az élet kihívásaira, mint lelki fejlődésünk velejárójára! Szólj hozzánk, töltsd meg elménket és szívünket igazságoddal! Ámen.

Istennek, az élet Urának, jó terve van a számomra.
Monique Acevedo (Valle del Cauca, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK A MUNKANÉLKÜLIEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Március
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek