2019. április 1. hétfő

Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.
Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, mert ezek miatt haragszik Isten. Ti is ezeket tettétek egykor, amikor ezekben éltetek; most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az istenkáromlást, és szátokból a gyalázatos beszédet. Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt. Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus. Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.

Kol 3,1-14.

SOSE TUDHATOD

Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. (Kol 3,12)

Az édesapám halála utáni napokban elvittem 86 éves édesanyámat bevásárolni. Az üzlet zsúfolásig tele volt rohanó emberekkel. A pénztárhoz menet anyukámat megállította egy barátnője, hogy részvétet nyilvánítson, és beszéljenek pár szót. Észrevettem, hogy egy nő mögöttünk mérgelődik, mert nem fér el tőlünk a bevásárlókocsijával. Félreálltam, hogy tudjon haladni a sor, és édesanyámék nyugodtan tudjanak beszélni. A másik vásárló sóhajtozva csóválta a fejét, miközben elviharzott.
Anya és a barátnője észre sem vették, hogy feltartják a sort, a türelmetlen vásárlónak pedig fogalma sem volt arról, hogy édesanyám épp akkor veszítette el a férjét. Ebből tanultam valamit. Felismertem, hogy amikor sietek, én is pont úgy viselkedem, mint ez a dühös vásárló. Nem tudhatjuk, hogy mások min mennek éppen keresztül, de ha minden helyzetben kedvesek vagyunk, azzal Krisztust tükrözhetjük feléjük.

Imádság: Drága Mennyei Atyánk, emlékeztess, hogy türelmesek, jóságosak, kedvesek legyünk másokkal, mert te is türelmes vagy velünk. Ámen.

Bármerre járok, Isten lehetőséget ad, hogy könyörületes és kedves legyek másokkal.
Scott Jaskier (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY TÜRELMESEK TUDJUNK LENNI MINDENKIVEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek