2019. április 5. péntek

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

JÓL VÉGEZNI

Jobb valaminek a befejezése, mint az elkezdése. (Préd 7,8)

Nemrég megbuktam az első forgalmi vizsgámon. Tökéletesen felkészülve mentem, két barátommal is gyakoroltam, és plusz órákat is vettem egy oktatótól. Végig simán ment minden, de amikor be akartam állni a vizsgaközpont parkolójába, túl nagy ívben kanyarodtam, és nekimentem a padkának. "Ez a hiba automatikus bukást jelent!" - mondta a vizsgáztató, miközben a vizsgalapot mutatta, és kérte, hogy 30 nap múlva jöjjek vissza.
Ez az eset a mai olvasmányt juttatta eszembe. Ha szem elől tévesztem a célt, nem nyerem el a díjat. Ahogyan engem körülvettek az oktatóim és barátaim, akik pozitív eredményre számítottak, úgy vesz mindnyájunkat körül a bizonyságtevők egész serege, akik biztatnak, és várják tőlünk, hogy cselekedeteinknek pozitív eredménye legyen. A levél szerzője bátorít, hogy tanuljunk mások hitéből, figyelve "életük végére" (Zsid 13,7).
A jogosítványon túl egy másik versenyen is jól kell végeznem. Most, amikor a lelkészi diplomám megszerzésének utolsó szakaszában vagyok, - és visszatérek majd Elefántcsontpartra, a szülőföldemre - mindvégig koncentrálni akarok, gondolva azokra, akiknek a szolgálatommal majd segíthetek.

Imádság: Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy szólsz hozzánk életünk leckéin keresztül is. Add, hogy engedelmesek és hűségesek legyünk hozzád minden nap! Ámen.

A keresztény élet versenyében jól akarok végezni.
Isaac Broune (Abidjan, Elefántcsontpart)

IMÁDKOZZUNK A TANULÓ VEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek