2019. április 13. szombat

Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba." Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.

Mk 10,13-16.

EGY KISFIÚ TERELGETI ŐKET

Bizony mondom nektek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be oda. (Mk 10,15)

Betegségem miatt nem tudtam rendszeresen részt venni a gyülekezeti alkalmakon. Azonban meglepetésként és áldásként ért, amikor a gyülekezet gyermekei kopogtattak egyik este az ajtómon, és átadtak egy követ, amit ők festettek, "Mi (szív szimbólum) Téged!" felirattal. Az ő kézműves munkájuk most az éjjeliszekrényemen van, hogy Isten szeretetére emlékeztessen minden új nap elején és végén.
A mai olvasmányban Jézus megdorgálta azokat, akik megpróbálták elválasztani őt a gyermekektől. A felnőttek elé állított egy gyermeket, hogy élő példát adjon arról, milyen az Isten országa: ártatlan, nyitott, szerény, feltétel nélkül szerető.
Szent felelősségünk úgy felnevelni gyermekeinket, hogy megismertessük velük Isten útjait tanítás és példamutatás által. Mint egy család, mi - mint gyülekezet - különös gondot fordítunk a gyermekekre a vasárnapi iskolában, a gyülekezeti táborokban, az ifjúsági kórusban vagy egyéb programok során. De megvan a veszély, hogy mi, felnőttek, ezeket a lehetőségeket kizárólag egyirányúnak látjuk. Talán gondolnunk kellene a körülöttünk lévő gyerekekre és megkérdezni: Mit taníthatnak ők nekünk?

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük azt a csodát és örömöt, hogy gyermeki hittel tekinthetünk rád. Ámen.

A gyerekek a legjobb tanítók, amikor Isten országáról van szó.
Brock Knoll (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNKBE JÁRÓ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek