2019. április 17. szerda

Néhány nap múlva Jézus ismét elment Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid." Ott ültek néhányan az írástudók közül, és így tanakodtak szívükben: "Hogyan beszélhet ez így? Istent káromolja! Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" Jézus lelkében azonnal átlátta, hogy így tanakodnak magukban, és ezt mondta nekik: "Miért tanakodtok így szívetekben? Mi könnyebb: azt mondani a bénának: Megbocsáttattak bűneid! - vagy azt mondani: Kelj fel, fogd az ágyadat és járj!? Azért pedig, hogy megtudjátok: az Emberfiának van hatalma bűnöket megbocsátani a földön - így szólt a bénához: Neked mondom, kelj fel, fogd az ágyadat, és menj haza!" Az pedig felkelt, azonnal felvette az ágyát, és kiment mindenki szeme láttára; úgyhogy ámulatba estek mind, dicsőítették az Istent, és ezt mondták: "Ilyet még sohasem láttunk!"

Mk 2,1-12.

A GYÜLEKEZET CSÚCSFORMÁJA

Ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. (1Kor 12,26)

Mikor fiunk meghalt egy motorbalesetben, gyülekezeti családunk körülvett minket szeretetével. Nem tudom, barátaink imái, ételei, képeslapjai és látogatásai nélkül hogyan éltük volna túl érzelmileg mindezt.
Gyászomban eszembe jutott a béna ember, akit a barátai a tetőn át vittek Jézus elé, hogy meggyógyítsa. Pont így éreztem magam: gyülekezeti családom hordozott, mikor képtelen voltam járni. Megható volt, hogy mások átérzik a fájdalmamat, és szolgálnak nekem pótolhatatlan veszteségemben. Az ő törődésük volt a gyógyulási folyamat kezdete. Szeretetük megmentette az életemet.
Ha az egyház megtestesíti Isten szeretetét, támogatja a szenvedőket, látogatja a betegeket és törődik a szükségben lévőkkel, akkor igazán krisztusi módon szolgál. Ennek a szeretetnek az élvezőjeként bizonyságot tehetek arról, hogy az egyház akkor adja a legjobbat, amikor másokkal törődik.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy küldesz mellénk támogatókat, s így megmutatod, hogy mindig velünk vagy. Ámen.

Ha szeretetet gyakorlok a szenvedőkkel, Isten munkáját végzem.
Sam Wright (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKÜKET GYÁSZOLÓ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek