2019. április 21. vasárnap

Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt, se engem, az ő foglyát, hanem szenvedj velem együtt az evangéliumért, Isten ereje által. Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk. Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet.

2Tim 1,8-10.

HÚSVÉT VASÁRNAP

Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. (Mt 28,8)

"Nahát!" - kiáltott fel a látogató társai jelenlétében, amint húsvét reggelén belépett a katedrális bejáratán. Csodálatuk és meglepettségük szinte tapintható volt, amint tekintetükkel körbejárták az átalakított szentélyt, amely a virágoknak, a színeknek és a fényeknek köszönhetően tündökölt.
A húsvétnapi látogatók meglepődöttsége és csodálata talán visszhangja az asszonyok meglepődésének, akik húsvét napján az üres sírt felfedezték. Arra számítottak, hogy láthatják Jézus megfeszített testét, ehelyett két angyalt láttak, akik ezt kérdezték: "Miért keresitek a holtak között az élőt? Nincsen itt, hanem feltámadt." (Lk 24,5-6) Vajon Máriának és barátainak is egy ilyen "Nahát!" élménye volt, amikor felkerekedtek, hogy elmondják a tanítványoknak a meglepő híreket?
Húsvét napját a családdal, barátokkal és testvérekkel szoktuk együtt ünnepelni a feltámadott Krisztus előtt hódolva. Amint az imádat örömteli hangjai felcsendülnek, Jézus kereszten elmondott megbocsátó szavaira emlékezünk. Húsvét napján hálatelt szívvel ünnepelhetjük Urunkat és Megváltónkat, és az ő szeretetét és békességét megoszthatjuk másokkal.

Imádság: Köszönjük Jézusunk, hogy életedet adtad értünk, hogy benned és általad örök életünk legyen. Ámen.

Ma hálámat ajánlom fel Isten megtartó kegyelméért.
Fay Torr (Dél-Ausztrália, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM ISMERIK KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek