2019. április 22. hétfő

Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen! Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek. Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

1Móz 1,26-31.

ÓVNI A TEREMTETT VILÁGOT

Az Úré a föld és ami betölti, a földkerekség és a rajta lakók. (Zsolt 24,1)

Számomra az Egyesült Államok egyik legszebb vidéke a Csendes-óceán észak-nyugati partja. A zöld és változatos tájat szemlélve világos számomra, hogy ezt Isten teremtette. Ugyan-akkor nem kell, hogy messzire tekintsünk, hogy lássuk azokat a sebeket, amelyeket ezen a csodálatos paradicsomi tájon ejtettünk.
Egy ilyen hatalmas vidéken nem nehéz kicsinek és erőtlennek érezni magunkat ahhoz, hogy bármin is változtassunk. Ugyanakkor - mint megannyi otthon esetében - Isten teremtett világa is akkor a legszebb, amikor tiszta. Ha nem vagyok jó gazdája a világomnak, egyszer csak nem lesz olyan világ, amelyről megérné gondoskodni. Hiszen, ha tönkreteszem az otthonomat, hová mehetnék lakni?
Hogy gondot viselhessek az Isten által épített otthonomról, igyekszem úgy élni, hogy a világ minél tisztább legyen. Az újrahasznosítás, a tömegközlekedés használata és a környezetvédelem támogatása kis lépések, de egy határozott cél irányába mutatnak. Ha példamutatásom másokat is bátorít, akkor a kis lépések naggyá válhatnak. Bár erőtlennek érezhetjük magunkat, hogy világunkat megvédjük, ha mindannyian megtesszük a kis lépéseket, akkor az otthont, amelyet Istentől kaptunk, tisztán és szépen őrizhetjük meg - pont úgy, ahogy ő eltervezte.

Imádság: Urunk, segíts, hogy az irántad való szeretetünket azzal mutassuk ki, hogy szeretjük, amit tőled kaptunk. Ámen.

Hogyan viselek gondot Isten világára?
Mark A. Carter (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY HÁLÁSAK LEGYÜNK A TEREMTÉSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek