2019. május 3. péntek

Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,35-39.

RENDÍTHETETLEN SZERETET

Adjatok hálát a menny Istenének, mert örökké tart szeretete! (Zsolt 136,26)

Néhány évvel ezelőtt csatlakoztam egy egyházi csoporthoz, ahol a résztvevők egy-egy szót választanak évi jelige gyanánt. Én a "szeretet" szót választottam, először is azért, hogy az Isten iránti szeretetemet megvizsgáljam. Az elhatározásomat azzal is megerősítettem, hogy egy képet raktam ki az irodámba. Egy tengerparti homokba rajzolt szívet ábrázolt, melyet majdnem elérnek a hullámok. A szív közepén van egy másik szív egy felirattal: "Szeresd az Istent!" Egyik reggel egy munkatársam észrevette a képet, és azt mondta: "Milyen nagyszerű lenne, ha miután a hullámok átcsapnak felette, a felirat megmaradna!" Mosolygott, és mentében így szólt: "Ez nem valószínű, ugye?".
A megjegyzése arra késztetett, hogy újra átgondoljam, mit is jelent Istent szeretni. Vajon mennyire állandó az iránta való szeretetem? Csupán "homokba rótt írás", ami csak a jó időszakokban érvényes? Amikor a dolgok keményebbé válnak, Isten iránti szeretetem nyilvánvaló, érezhető, látható? Mennyire valószínű, hogy egyáltalán beszélek az Isten iránti szeretetről, miután megérkezett a vihar, és a veszteség, a bánat, a csalódottság, a mellőzöttség és a félelem hullámai elborítottak?
Ezek még nyitott kérdések számomra, de a 136. zsoltárt olvasva, hálás voltam, hogy Isten szeretete mindvégig elkísér.

Imádság: Istenünk, segíts emlékeznünk, hogy a te szereteted végtelen és örökkévaló! Ámen.

Isten szeretete rendíthetetlen. Ilyen az enyém is?
Cassius Rhue (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A ISTEN SZERETETÉBEN KÉTELKEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek