2019. május 5. vasárnap

Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názereti Jézus az, így kiáltott fel: "Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!" Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: "Dávid Fia, könyörülj rajtam!" Jézus megállt és ezt mondta: "Hívjátok ide!" Odahívták a vakot ezekkel a szavakkal: "Bízzál! Kelj fel! Hív téged!" Ő pedig ledobta felsőruháját, felugrott, és odament Jézushoz. Jézus megkérdezte tőle: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?" A vak ezt mondta: "Mester, hogy újra lássak." Jézus ekkor így szólt hozzá: "Menj el, a hited megtartott téged." És azonnal újra látott, és követte őt az úton. Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názereti Jézus az, így kiáltott fel: "Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!" Többen is rászóltak, hogy hallgasson, ő azonban annál inkább kiáltozott: "Dávid Fia, könyörülj rajtam!" Jézus megállt és ezt mondta: "Hívjátok ide!" Odahívták a vakot ezekkel a szavakkal: "Bízzál! Kelj fel! Hív téged!" Ő pedig ledobta felsőruháját, felugrott, és odament Jézushoz. Jézus megkérdezte tőle: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?" A vak ezt mondta: "Mester, hogy újra lássak." Jézus ekkor így szólt hozzá: "Menj el, a hited megtartott téged." És azonnal újra látott, és követte őt az úton.

Mk 10,46-52.

MINT A KISGYERMEK

Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. (Mt 18,4)

Lelkész barátom önkéntes színjátszókat toborzott a kerületi konfirmációs táborba. Tudta, hogy szeretek szerepeket játszani. Megkért, hogy én legyek a vak koldus, Bartimeus, aki Jézus után kiáltozott, hogy felhívja magára a figyelmét. A gyerekek négy-öt fős csoportokban egymás után felkeresték a bibliai jelenetek helyszínét. Én keresztbe tett lábbal, a szememet erősen becsukva ültem, és folyamatosan kiáltoztam: "Jézus, könyörülj rajtam!" Mindegyik csoport vezetője elolvasta a történetet a Bibliából, majd tovább mentek a következő jelenethez. Amikor az egyik csoport végzett, meglepetésemre egy gyerek visszafordult. Éppen ki akartam nyitni a szememet, amikor meghallottam a lépteit, és éreztem kis kezének érintését a fejemen. "Jézus szeret téged" - mondta, "és visszaadta a látásodat".
Mélyen megérintett, ahogy ez a gyermek nem elégedett meg azzal, hogy csak úgy egyedül hagyjon egy vak koldust, aki szerette volna látni Jézust. Megkérdeztem magamtól: Vajon én milyen gyakran mulasztom el, hogy közeledjek egy szenvedő emberhez? Mikor tudtam megosztani a reménység szavait egy szükségben lévővel? Ez a gyermeki hit arra ösztönzött, hogy másoknak is beszéljek Isten szeretetéről.

Imádság: Szeretet és irgalom Istene, adj gyermeki hitet, és segíts, hogy hatással legyünk másokra! Ámen.

Gyermeki hittel bízni fogok Jézusban, amikor közeledem a szükségben lévőkhöz.
Jim Harris (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKEKÉRT, AKIK TANÍTANAK MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek