2019. május 13. hétfő

Ezután elment Jézus egy Nain nevű városba, és vele mentek tanítványai nagy sokasággal együtt. Amikor közeledett a város kapujához, íme, halottat hoztak kifelé, egy özvegyasszony egyetlen fiát, és a városból nagy sokaság követte. Amikor az Úr meglátta az asszonyt, megszánta, és így szólt hozzá: "Ne sírj!" Azután odalépett, és megérintette a koporsót. Akik vitték, megálltak, ő pedig így szólt: "Ifjú, neked mondom, kelj fel!" Erre felült a halott, és elkezdett beszélni; Jézus pedig átadta az anyjának. Félelem fogta el mindnyájukat, dicsőítették az Istent, és ezt mondták: "Nagy próféta támadt közöttünk, és meglátogatta Isten az ő népét." Ez a hír elterjedt róla az egész Júdeában és az egész környéken.

Lk 7,11-17.

MIELŐTT MEGSZÓLALNÁNK

Mielőtt kiáltanak, én már válaszolok. (Ézs 65,24)

Egy nap munkába menet egy feladat nyugtalanított, melyet Isten helyezett elém. Késésben voltam, és elakadtam a dugóban. Úgy döntöttem, hogy bekapcsolom a rádiót. Az egyik műsor keretében valaki bizonyságot tett, mely erőt és tisztánlátást adott saját problémámmal kapcsolatban is. Tudtam, hogy Isten ígéretét tapasztaltam meg: még mielőtt imádkoznánk, az Úr válaszol.
Ez arra a történetre emlékeztetett, mely Lukács evangéliumában található, és az özvegy fiának temetéséről szól Nain városában. Ahogy a gyászoló tömeg elhagyta a város kapuit, véletlenül összetalálkoztak Jézussal. Mielőtt az özvegy kinyithatta volna száját, Jézus feltámasztotta fiát a halálból. Jézus látta az özvegy szívét, így szeretettel és hatalmas együttérzéssel élve adta vissza fiát az anyának.
Isten valóban a mindig jelenlevő segítség a szükség idején. Amikor fájdalmak és kétségek közepette élünk, akkor emlékezhetünk arra, hogy Isten látja szívünket és válaszol nekünk gyakran még azelőtt, hogy kimondanánk.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy ne feledkezzünk meg jelenlétedről a szenvedés és a kétségek közepette! Hadd figyeljünk mindig rád! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten már azelőtt tud a fájdalmamról, mielőtt még megfogalmaznám.
Neliswa Shauna Chigudu (Johannesburg, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A RÁDIÓS SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek