2019. május 16. csütörtök

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.
Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted.
Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.
Ne félj, mert én veled vagyok! Napkeletről visszahozom gyermekeidet, és napnyugatról összegyűjtelek.
Ezt mondom északnak: Add ide! - és délnek: Ne tartsd fogva! Hozd ide fiaimat a messzeségből, leányaimat a föld végéről,
mindenkit, akit nevemről neveznek, akit dicsőségemre teremtettem, formáltam és alkottam.

Ézs 43,1-7.

KIVEZETŐ ÚT

Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy elbírjátok azt viselni. (1Kor 10,13)

Sok ember azzal próbálja vigasztalni a tragédiát elszenvedőket, hogy "Isten soha sem ad nagyobb terhet, mint amit elbírunk". Sajnos, ez visszafelé sülhet el, és a bajban lévő még rosszabbul érzi magát. Gondolhatja azt is, hogy ha Isten azért vitte a szörnyű helyzetbe, mert erős, akkor nem akar erős lenni.
Ez az újkori mondás az 1Kor 10,13 újrafogalmazása, de az eredeti vers egészen mást jelent, és sokkal mélyebb értelmű. A teljes igevers arra utal, hogy az élet - és nem Isten - mindnyájunkat megpróbáltatások elé állít. Ez egy általános tapasztalat, és már ez a tudat maga is biztató. Az együttérzés és a terhek megosztása csodákra képes. A szöveg arra is utal, hogy időnként erőnkön és tartalékainkon felül ér megpróbáltatás. Néha az élet terhei összenyomnak, sőt, időnként nehezebbek, mint amit elbírunk.
Ha megértjük mindezt, Isten ad valamit, amivel képesek leszünk kitartani. Pál apostol megerősít minket, hogy amikor erőnkön felül kísértetünk meg, Isten elkészíti nekünk a szabadulás útját, mely átvezet egy új nap fényébe.

Imádság: Istenünk, adj szemet, hogy lássuk a kivezető utat a megpróbáltatások idején, és adj hitet, hogy bízzunk ígéretedben, mielőtt megkapnánk a szabadulást. Ámen.

Amikor az élet túl kemény, Isten elkészíti a szabadulás útját.
Hope Harle-Mould (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI VIGASZTALÁSRA SZORUL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek